Yannick Schild (22) derde aanwinst Dalto/Klaverblad Verzekeringen

Yannick Schild Dalto

Yannick Schild (foto Marco Spelten)

Na de komst van Belgisch International Jonas Lemmens (Kwik), Quinty Stahli (Mia), is Yannick Schild de derde aanwinst voor Dalto/Klaverblad Verzekeringen.

Yannick begon zijn korfbalcarrière bij Merwede in Sliedrecht, waar hij de jeugd van F tot en met B heeft doorlopen om vervolgens de overstap te maken naar Oranje Wit. Bij Oranje Wit hebben we hem gezien in de B-jeugd en stond hij een seizoen later tegenover de A1 van Dalto voor een plek in Ziggo Dome. Na een succesvolle periode bij Oranje Wit maakte hij de overstap naar Sporting Delta om na een jaar de overstap te maken naar Dalto/Klaverblad Verzekeringen.

Paul van de Griendt: “Met Yannick haalt Dalto een versterking met een goede drive, goed schot en scorend vermogen, die past binnen de filosofie om eigen jeugd en versterkingen op te leiden tot een stabiele ploeg in de Korfbal League.”

Start voorbereiding

Doordat er geen veldcompetitie plaats zal vinden, ziet de voorbereiding van de selectie op het nieuwe Korfbal Leagueseizoen er ook anders uit. Tot en met 27 mei zal de selectie in de bestaande formatie trainen. De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint met een bijeenkomst op 29 mei.