Yellow Army en Sterrenteam = CHEMIE

20230325 Dalto - TOP

Nog niet eens zo heel lang geleden werden we wekelijks genoemd en geroemd in het Utrechts Nieuwsblad, de Stichtse Courant en op elke website van gerenommeerde korfbalverenigingen. De chemie tussen het Sterrenteam en de Yellow Army was wereldnieuws in korfballand.

Menige korfbalvereniging nam in die tijd contact op met de toenmalige voorzitter H.van Eck alias ‘Gil y Gil’. Een ieder met dezelfde vraag, hoe krijgen wij zo’n zelfde chemie tussen ons vlaggenschip en de supporters als dat van jullie. Het vaste antwoord wat de verenigingen te horen kregen van Gil y Gil: Loyaliteit!

Uit de autobiografie van de toenmalige penningmeester G. Groot Hulze alias ‘Ping’ is terug te lezen dat in zijn tijd menige vereniging bij hem aanklopte met een grote zak geld om de D-side te verleiden om voor hun vereniging te komen supporteren.

Toen waren we als D-side al uniek in zijn soort. We werden bewonderd en als voorbeeld gebruikt door andere supportersgroepen, zoals de Oemenema uit Scheveningen. De andere kant was dat de BWA uit Maarssen, sv Kabaal uit Papendrecht en Vak D uit Bennekom nooit onze grootste vrienden waren en zullen worden vanwege onze toenmalige successen als club.

Dat heeft met één ding te maken, CHEMIE. Chemie tussen het Sterrenteam en de D-side. Er zijn meerdere boeken over geschreven en menig psycholoog heeft zich erin verdiept, maar allen kwamen tot de conclusie dat deze chemie niet te verklaren was. Het was iets unieks in zijn soort, de onvoorwaardelijke steun van een grote schare supporters en de prestaties van het Sterrenteam als deze hun kunsten mochten vertonen in sporthal Hoenderdaal. De woorden machine, eenheid, team en chemie werden veelvuldig genoemd door de experts.

Ook komende week zullen we als D-side in de voorbereiding en bespreking benoemd worden door zowel de coaches van het Sterrenteam als door de coaches van TOP Sassenheim.

Van de vier coaches is er één bij die precies weet hoe het werkt. Juist ja, Jesper ‘Jeppie’ Oele.

Jeppie heeft vele jaren op de D-side gestaan om z’n idolen aan te moedigen, samen met Jewy, Sil de Strandjutter, Bobbeltje Bonen, Floppes, Donut, Olijfje, Spruitje, Vermeulen en vele anderen. Hij weet hoe het is om daar te staan op die beruchte tribune, hij weet wat er nodig is om het Sterrenteam tot grote hoogte te laten stijgen. Daarnaast heeft hij een aantal jaar voor de D-side mogen spelen als speler van het Sterrenteam, dus hij weet hoe belangrijk het is om die ene geel-zwarte tribune mee te krijgen om zo die onvoorwaardelijke steun te voelen tijdens de wedstrijd.

Zaterdag is het weer de hoogste tijd om ons uniek te laten zijn. Een Hoenderdaal dat geel en zwart gekleurd is, muren die volhangen met spandoeken en supporters die totaal in het geel en zwart uitgedost zijn.

Een oorverdovende 50 minuten zuivere speeltijd waarin de Yellow Army en het Sterrenteam aan korfballend Nederland laten zien en horen dat we bijna weer op de top zijn waar we thuis horen. Dat die oh zo bekende CHEMIE nog steeds bestaat en dat er in de Hel van Hoenderdaal niets te halen is!

Ik ben er zaterdag bij, in het geel uitgedost en ouderwets staand tussen jullie, de helden van de Yellow Army!

Donut

Dalto - Oost-Arnhem 91

Foto Hans Bömer