Yellow Army!

Wij gaan dit jaar als een Yellow Army achter, naast en voor ons Sterrenteam staan!

De temperatuur zakt langzaam maar zeker naar het vriespunt, de bomen zijn kaal en de eerste ganzen vliegen over Driebergen heen. In het dorp zelf is het zoals gewoonlijk rustig en leeg op straat, maar dat gaat niet op voor vandaag op, woensdag op de markt gaat het gesprek maar over één ding, het Sterrenteam. De verwachtingen bij de inwoners van Driebergen zijn voorzichtig, dit vanwege de leegloop die hun club heeft getroffen afgelopen seizoen. Ze weten niet precies wat te kunnen verwachten, het is stil rondom de club en vooral rondom die legendarische supportersgroep.

Een gerucht gaat dat vanwege de leegloop van spelers, er sommige supporters zijn weggelopen, oneens met het beleid van het bestuur van de club. Een ander gerucht is, dat sinds een aantal weken er weer geregeld supporters van de “oude” garde rondlopen, namen zoals Silly, Floppes en Jeppie. Dat deze supporters weer hun lidmaatschap oppakken.

De bewoners en zelfs de leden van de club weten niet wat ze kunnen verwachten, van zowel het Sterrenteam als van het supporterslegioen. Natuurlijk, de prestaties van het Sterrenteam op het veld waren goed, niet meer, niet minder. De wedstrijden die gewonnen moesten worden, werden gewonnen. Langzaam aan zijn Jorrit en Ben aan het smeden geraakt en met de aanwinsten uit Taiwan moet er zaterdag een team staan. Een team dat er voor gaat zorgen dat er elke wedstrijd wordt gevochten voor de punten en dat bij het einde van de competitie elke speler en coach kan en durft te zeggen: “We hebben er alles aangedaan, dit was het maximale”.

Dan het supporterslegioen, de D-side. Getracht als journalist contact op te nemen met hun voorzitter, maar zoals elk jaar weer krijg ik te horen dat het Legioen niet met de pers praat. Toch vind ik een supporter in sporthal Hoenderdaal die anoniem zijn verhaal wil vertellen. Hij begint als volgt: “Het besef dat het Sterrenteam de hulp van het Legioen nodig heeft, is er. Er is dan ook groots uitgepakt voor komend zaalseizoen en mensen zullen merken dat er vanaf komende zaterdag één team staat, het Sterrenteam en D-side samen, zij aan zij. Natuurlijk zijn we als Legioen verrast dat er eind vorig seizoen veel rumoer was rondom de spelersgroep van het Sterrenteam. Toch zijn de keuzes die door de spelers gemaakt zijn allemaal te begrijpen. Neem nou Jesper, een jongen van het Legioen, opgegroeid tussen de supporters. Deze jongen heeft als speler seizoenenlang alles uit de kast gehaald om voor zijn D-side te spelen. Zijn lichaam haperde geregeld, maar in Hoenderdaal niet, in Hoenderdaal steeg Jesper boven zichzelf uit. Nu was het de tijd om het lichaam rust te gunnen. Die keus, die snappen wij als Legioen. Of Barbara, al jaren werd er aan “ons” talent getrokken. Afgelopen jaren kwam ze altijd netjes naar de voorzitter van het Legioen toe, om te melden dat er clubs in haar geïnteresseerd waren. Al die jaren besloot ze bij haar club te blijven, voor haar Legioen te spelen. Eind vorig seizoen moest ze een keus maken, een andere club had haar gevraagd te komen, het aanbod was niet te weigeren. Sportief gezien was dit een mogelijkheid uit duizenden. Die keus, die snappen wij als Legioen. Zo waren er nog een aantal spelers die de keus maakten om te vertrekken bij Dalto, de één voor werk, de ander voor sportieve redenen. Die keus, die snappen we als Legioen. En toch, moet je kijken welke spelers er wel beschikbaar blijven voor het Sterrenteam. Fantastische spelers, met geweldige kwaliteiten. Spelers die bijna allemaal zijn opgeleid door hun club, Dalto. Die gasten hebben vroeger allemaal op de D-side gestaan, staan schreeuwen om hun idolen toe te juichen. Die weten dondersgoed wat er gevraagd wordt van een speler van het Sterrenteam”.

De supporter vervolgt: “Net als de spelers, proberen wij als Legioen ons ook elk seizoen te verbeteren, dus zo ook dit seizoen. De keus is daarbij gevallen op de successen uit het verleden. Successen waarbij de D-side een doorslaggevende rol had bij de prestaties van het Sterrenteam, waarbij de krant geregeld gehaald werd op maandagochtend. Zo zal onze bull weer groot op het spandoek te zien zijn, zo is “hij” op elk nieuw spandoek weer waar te nemen. Daarnaast zal de D-side vanaf dit seizoen weer in het zwart / geel het Sterrenteam aanmoedigen. Nieuwe t-shirts moeten er voor zorgen dat we dit gaan bereiken.

Deze twee voorbeelden zijn materialistisch en zullen gevolgd worden door nog een aantal andere aanwinsten qua materialen. Maar het belangrijkste is dat we komend seizoen als één supporterslegioen achter het Sterrenteam gaan staan. Een ieder die op de D-side staat zal zijn of haar stem volledig geven voor hun idolen, hun handen warm klappend voor hun voorbeelden. Om met mooie herinneringen af te sluiten: “Hoenderdaal zal gaan trillen en beven op haar grondvesten”, ”Temperatuur zal exotische waardes aan gaan geven in sporthal Hoenderdaal”.

Onze slogan voor dit jaar:

Wij gaan dit jaar als een Yellow Army achter, naast en voor
ons Sterrenteam staan!

Bert

Bulldog Dalto D-side