Winkelwagen (0)

AD: Dalto-DOS Westbroek ontbreekt in de ereklasse

De korfballers van Dalto uit Driebergen en DOS Westbroek zijn in de nieuwe veldcompetitie opnieuw niet bij elkaar ingedeeld.

In de ereklasse 02 neemt DOS Westbroek het op tegen DOS’46 (Nijeveen), Spirit (Voorthuizen) en Unitas (Harderwijk). Het Driebergse Dalto treft onder leiding van coach Jesper Oele in de ereklasse 04 Fiks (Oegstgeest), KVA (Amstelveen) en KZ (Koog aan de Zaan). Voor het tweede achtereenvolgende jaar betekent dit dat de regionaal hoogst spelende clubs elkaar niet treffen in competitieverband.

In de nieuwe competitieopzet op het veld is de ereklasse uitgebreid naar acht poules van vier ploegen. Na de zaalcompetitie spelen de bovenste ploegen uit elke poule om de landstitel op het veld, terwijl de onderste ploegen in een nieuwe poule hun vege lijf moeten redden in de ereklasse.

Het Utrechtse Synergo, dat afgelopen seizoen in de zaal en op het veld de titel pakte, mag in de hoofdklasse 04 de oude tijden van voorloper Samos laten herleven in een ‘Amersfoortse’ poule met MIA (Amersfoort), Antilopen (Leusden) en ODIK (Barneveld). Dit betekent dat Synergo niet ‘buurman’ OWO uit Maarssen treft. Die formatie is in de hoofdklasse 05 ingedeeld bij BEP (Purmerend), Rohda (Amsterdam) en SDO (Kamerik).

In de overgangsklasse 03 is er voor Tweemaal Zes uit Maartensdijk een plek ingeruimd met KVZ (Zutphen), Noviomagum (Nijmegen) en Tiel’72. In de overgangsklasse 04 is Viking uit Wijk bij Duurstede ingedeeld bij Woudenberg, Animo (Geldermalsen) en ACKC (Almkerk). Ook de hoofd- en overgangsklasse zijn onderverdeeld in vier ploegen van acht clubs.

De veldkorfbalcompetitie start in het weekeinde van 9 september en eindigt op 7 oktober. Het zaalseizoen begint op 11 november.

Stan Bos

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes