Winkelwagen (0)

Dalto D-side

Dalto D Side

Download Dalto - D-side sfeeractie afbeelding door op de afbeelding te klikken.

Onze korfbalvereniging Dalto heeft een eigen supporterslegioen, de D-side. Elke thuiswedstrijd van Dalto 1 steunen wij ons favoriete team. Sporthal Hoenderdaal is daarbij al jaren de thuishaven.

Geschiedenis

De D-side is in 1991 opgericht door een aantal jeugdspelers. De plannen waren voor die tijd groots. Bijna geen enkele korfbalvereniging werd massaal gesteund door een supportersschare. Uniek voor die tijd waren de speciale spandoeken. De aanhang groeide gestaag, was duidelijk zichtbaar en hoorbaar. Tijdens de thuiswedstrijden van Dalto 1 was de sporthal aangekleed met prachtige spandoeken, zwarte en gele ballonnen en crêpe papier. Tegenstanders van Dalto kwamen steeds meer met lood in de schoenen naar Hoenderdaal, want zoals de ronde ging in korfballend Nederland: het kan spoken in de thuishaven van Dalto. Bovendien was de D-side ook altijd te vinden op de Nederlandse Kampioenschappen voor jeugdteams, waar gezorgd werd voor een sfeervolle dag voor jeugdspelers en ouders.

De D-side groeide uit tot een begrip in korfballend Nederland. Gekleed in de clubkleuren zwart/geel proberen de supporters hun sterren aan de overwinning te helpen. En als het spannend wordt, brengt de D-side de hele zaal in beweging met de oproep: “Ga staan als je voor Dalto bent!” Het logo van ons supporterslegioen is de bull, een hondenkop met daaromheen een ketting. Op zowel de oude als huidige spandoeken zal altijd de traditionele bull te vinden zijn.

Dalto Bull small - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

Check hier de reportage van Yvonne van Gennip in 2007 die ze maakte voor SBS 6 (1) Korfbal – YouTube
(sorry, de kwaliteit van het oude filmpje is niet best 😉 )

D-side nu

Nog steeds wordt de gedachte van de D-side van vroeger doorgezet door een nieuwe fanatieke groep. Naast de wekelijkse support op de tribunes wordt er achter de schermen hard gewerkt aan nieuwe sfeeracties, merchandise, spandoeken en ludieke acties.

Meermaals in het jaar worden er avonden georganiseerd om met elkaar spandoeken te maken en te brainstormen over nieuwe ideeën. Uiteraard ben je welkom om hierover mee te denken. Zie de contactgegevens onderaan de pagina

Recente sfeeracties

Dalto D Side 2022 Sfeeractie 021
GroenGeel - Dalto, 10 maart 2018 1e play-off wedstrijd
Dalto D Side 2022 Sfeeractie 022
Oost-Arnhem- Dalto, 5 maart 2022. Korfbal League wedstrijd.
Dalto D Side 2022 Sfeeractie 023
TOP - Dalto, 1 april 2023 2e play-off wedstrijd

Aankomst selectie na TOP uit, 1 april 2023. 

Dalto D side 2022 Sfeeractie 024 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen
Dalto - HKC, 8 april 2023 Hoofdklasse finale.

Contactpersonen:

Dennis den Hartog 06 – 5794 9875

Tycho Jongmans 06 – 3634 5610

Logo Munneke stukadoors - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen
“Altijd een resultaat waar we zelf trots op zijn!”

Zoekt u een stukadoor voor een project in Driebergen? Neem dan contact op met Munneke Stukadoors.