Winkelwagen (0)

Cavelaars en Boere in voorselectie voor EK O21

20221212 AD Kris Boere - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen
Daltospeler Kris Boere. Foto Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

De korfballers Fenna Cavelaars en Kris Boere van Dalto zitten in de voorselectie van Oranje O21. Het EK in Tsjechië is voor beiden het grote doel.

Stan Bos

Voor Fenna Cavelaars is het dit seizoen niet de eerste verrassing. Ze dacht in Dalto 3 te beginnen, maar kreeg te horen dat ze was uitverkoren voor een basisplaats. Door haar goede spel kwam ze op de radar bij bondscoach Kees Vlietstra. “Heel vet, vindt Cavelaars. “Zeker omdat ik nu met de grote namen mag spelen.”

De voorselectie bestaat uit elf mannen en tien vrouwen. Bij de mannen vallen er vier af, bij de vrouwen drie. Tot diep in mei trainen Cavelaars en Boere elke woensdag op sportcentrum Papendal in Arnhem. Er is een ochtend- en middagtraining, tussendoor volgt een gezamenlijke lunch.

In combinatie met Dalto wacht beide spelers een druk schema. “Ja, het is pittig, geeft Cavelaars toe. “Het voordeel is dat we in dit blok op maandag niet bij Dalto hoeven te trainen.”

Het EK in Tsjechië, dat vooraf wordt gegaan door een trainingskamp in Taiwan, zou voor Cavelaars het summum zijn. “Ik hoop erop. Je bent ook afhankelijk van blessures. Kees Vlietstra ken ik niet zo goed, maar als je in de smaak valt, is de kans op een selectie groter.”

Voor Boere zou het zijn tweede EK met O21 worden. De voorselectie noemt de korfballer ‘een mooie erkenning van dit seizoen’. Of hij op krediet rekent na het succesvolle EK van afgelopen september? “Topsport is keihard. Je moet blijven presteren. Anders kun je zo maar buiten de boot vallen.”

De eerste missie voor Cavelaars en Boere wordt promotie met Dalto naar de Korfbal League. Met de club plaatsten ze zich al voor de play-offs. Die beginnen op zaterdag 25 maart, op zaterdag 8 april is de finale.

Ander nieuws

Dalto kerstklaverjassen, vrijdag 22 december

1 likes

Bio-Kultura, shirtsponsor van Dalto C2

0 likes

AD: “Dalto verrast met zege bij gedegradeerd Unitas”

2 likes

Verslag Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

3 likes