Winkelwagen (0)

0 likes

Dalto A1 en A2 Nederlands kampioen beachkorfbal

[av_hr class=’invisible’ height=’15’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Nederlands kampioenschap Beach Korfbal 2016

Werd gehouden op zaterdag 20 augustus in Scheveningen. Tijdens de Olympic experience wat een prachtige ambiance met zich mee bracht. Ik denk dat beachkorfbal wederom goed op de kaart gezet is. Wie anders dan onze A-selectie nam deel aan het toernooi, en wie anders dan onze A-selectie nam natuurlijk de titel Nederlands kampioen Beach Korfbal mee naar huis (tikkeltje arrogantie is geoorloofd 😉 ). Zo makkelijk ging het eigenlijk ook weer niet.

Dalto had zich opgegeven met drie teams. Uiteindelijk zouden we twee teams op de been krijgen. Eén team mocht Dalto vertegenwoordigen in de A-elite (hoogste klasse) en het tweede team mocht onze geel-zwarte club vertegenwoordigen in de klasse A-hoog. Uiteindelijk zal blijken dat we elkaar in beide categorieën hard nodig hadden. Blijven doorwisselen was een goede tactiek om krachten te sparen en te bundelen.

Het eerste team zat in een poule met een beach-team van Deetos, Blauw-Wit, Sporting Delta, Telstar en Woudenberg. Het tweede team zat in een poule met Deetos, Blauw-Wit, Sporting West, Sporting Delta, DTS (E) en Dalto A3, maar die bestond dus niet..

De eerste wedstrijd in de A-elite was direct tegen Deetos. Deetos A1 heeft ons vorige week donderdag aardig op de broek gegeven in een oefenwedstrijd, dus dat beloofde wat dit beach- toernooi. De wedstrijd ging jammer genoeg ook verloren met een paar doelpunten verschil. Deetos was gewoon wat gretiger, brutaler en meer in de show mood dan Dalto. Ik denk dat wij nog even moesten wennen aan het beach-spelletje. Dat zou je na een oefentrip in Portugal toch niet verwachten leek mij.

Ons tweede team in de A-hoog klasse won eigenlijk alles wat er te winnen viel. Soms werd het even spannend gemaakt bijvoorbeeld tegen DTS (E), zij verasten onze spelers toch wel een beetje. Overmoedig werden de spelers van Dalto totaal niet, gretigheid, brutaliteit en lef sloop beetje bij beetje bij onze spelers naar boven. Waar dat in de eerste wedstrijden gemist werd, groeide dat naarmate we verder in het toernooi kwamen. Bijvoorbeeld bij Manoek. Die was niet te stoppen met het onderscheppen, duiken en vliegen naar de bal. Een knappe speler die bij haar de bal kon afpakken. Een andere speler die zich dit toernooi ontpopte tot een ultimate beach-korfbalspeler is toch wel Joran. Wat een bikkel, rebounder en aanvaller is dat. Zonder Joran geen prijs, dat kunnen we toch eigenlijk allemaal wel beamen!

Andere spelers wil ik absoluut niet te kort doen, al heeft Mart denk ik wel slapeloze nachten na een snoei harde dak. Iedereen speelde naarmate het toernooi vorderde als volwaardige beach-spelers, we kregen het spelletje steeds beter door en de honger naar een prijs groeide.

Ons tweede team kwam in de finale tegen Sporting Delta, een ploeg waarvan we al een keer gewonnen hadden. Maar die wedstrijd ging gepaard met wat opstootjes en ruw spel. Ook in de finale bleek dat de beach-tactiek van onze tegenstander. Dalto liet zich echter niet van de kaart brengen, en onder aanvoering van onder anderen Thijs bouwde Dalto de achterstand om in een voorsprong van vier punten. De finale werd gewonnen en de eerste titel dit seizoen staat genoteerd!

Ons eerste team kwam in de finale tegen wie anders dan Deetos. Deetos dat ons in de afgelopen twee ontmoetingen al wel redelijk alle hoeken van het veld heeft laten zien, dacht misschien al wel dat ze al gewonnen hadden. Niets was minder waar, Dalto had geleerd van de vorige ontmoetingen en speelde met lef! Zo ging de wedstrijd gelijk op, en stonden we in de tweede helft zelfs met 9-6 voor. Deetos kwam terug tot 9-9 wat recht geeft op een verlening. In de verlening kwam Dalto op voorsprong, 10-9. Deetos kreeg dan nog één aanval om de stand gelijk te trekken, en dat gebeurde. Uiteindelijk kwam het neer op een shoot-out, waarbij we vanaf drie meter om en om een kans mochten nemen.

Jeremie, onze wijsneus nr 1 mocht als eerste. Hij scoorde, en liet dat met een Curry, LeBron, weet ik veel NBA move zien. Vervolgens Deetos, Mis. Dalto, Mis, Deetos, Mis, Dalto, Mis, Deetos, Raak shit 1-1. Dalto Raak YES 2-1, Deetos Mis en klaar, de titel is voor ons!

Een prachtige spannende finale werd er gespeeld in het beach-korfbalarena op de Olympic experience, ik kan niet anders zeggen dan dat het een geweldige dag was!

Alle spelers waren noemenswaardig, maar dat spreekt voor zich, samen hebben ze het fantastisch gedaan en heeft iedereen hard gebikkeld. Met als resultaat de beste van Nederland te zijn in beiden A-categorieën!! Een mooie start van een mooi seizoen!

Rick

[av_gallery ids=’10388,10384,10387,10385,10386,10383′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ custom_class=”]

 

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes