Winkelwagen (0)

0 likes

Dalto/BNApp.nl C2 kampioen!

Afgelopen zaterdag gingen we naar Utrecht om tegen Synergo C1 te spelen. Vorige week tegen Wit-Blauw hadden we al een grote stap gezet naar het kampioenschap. Vandaag wilden we het afmaken. Er waren veel ouders mee. De druk zat er op, we wilden er met goed spel een feestje van maken.

Vorige week was het natuurlijk al een feestje toen concurrent Wit-Blauw in een goede tweede helft verslagen werd. En verder hadden we ons toen ook volgestopt met pizza’s en werden we  gedropt.  In het vorige verslag vergat ik overigens twee personen te bedanken die een belangrijke rol speelden die avond. Siem en Twan, jullie natuurlijk ook bedankt voor jullie inzet die avond! Maar goed, het feestje moest nog compleet gemaakt worden met een officieel kampioenschap…

Van te voren wisten we dat we het moeilijk zouden krijgen tegen Synergo. Tegen deze ploeg werd dit seizoen drie keer met minimaal verschil gewonnen. De laatste wedstrijd werd zelfs pas in de laatste minuut, door een schot van Annelotte, gewonnen. Ook nu was het moeilijk. We begonnen op zich goed, maar de felheid en de beleving ontbraken een beetje.

In de eerste aanval begonnen Tycho, Stijn Kuin, Sacha en Selma. In de eerste verdediging begonnen Roy, Simon, Kim en Mirthe. De eerste aanval begon goed en scoorde vlot. Het andere vak had het moeilijker. Van te voren hadden we om tactische redenen afgesproken dat Simon tegen Jacco zou lopen. Beide heren waren wat betreft hun snelheid, felheid en ongeveer gelijke lengte aan elkaar gewaagd. Simon kreeg veel druk en daar hadden we het moeilijk mee. In het vak kon Mirthe wel goed onder de druk vandaan komen. Zij was gevaarlijk met haar schot achter de korf. Ze kon de ballen er echter niet in krijgen. Wat betreft de scores moest het in de eerste helft van de eerste aanval komen. In dat vak werd zoals afgesproken goed samengewerkt. Zo kregen Tycho, Stijn, Selma en Sacha allemaal goede kansen. Helaas werden de sterke acties van Sacha en Tycho naar de korf toe afgefloten, omdat de verder goed fluitende scheidsrechter vond dat de bal niet op een goede manier werd aangegeven.

Bij rust was het 4-4. Wat betreft spel denk ik dat we sterker waren, maar wat betreft felheid en concentratie lieten we het de eerste helft wel een beetje liggen. Synergo was feller. Ik moest de groep even op scherp zetten, al hadden ze zelf ook door dat er wat meer beleving moest komen in het spel.

De tweede helft begonnen we sterk en dat hielden we ruim 20 minuten vol, zodat we konden uitlopen op Synergo. Er werden in de verdediging ineens veel ballen onderschept en aanvallend werden er goede keuzes gemaakt. Sacha en Selma kwamen er een aantal keer prachtig langs en in het andere vak hadden Simon en Roy met hulp van Kim en Myrthe net als vorige week weer een paar mooie combinaties waarbij goals werden gemaakt. We wonnen uiteindelijk met 7-12. Nu kan het feest eindelijk worden gevierd. Heerlijk dat we het seizoen, na een dipje in de zaal, zo goed kunnen afsluiten!

Deze week spelen we thuis tegen de Meeuwen. De taart en de bubbels kunnen worden gekocht. Komen jullie ook kijken naar het feest van de C2? We hopen op veel publiek aanstaande zaterdag 😉

Edwin

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Danny Drieënhuizen.

[av_gallery ids=’18957,18958,18959,18960,18956,18955,18954,18953,18952,18951′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes