Winkelwagen (0)

Dalto/BNApp.nl twee KNKV-scheidsrechters rijker

Zaterdag 21 januari 2017 werd een bijzondere dag. Niet eerder won Dalto 1 met een uitslag van 40 doelpunten vóór en niet eerder slaagden twee Dalto-scheidsrechters op één dag en in dezelfde sporthal (Ede) voor hun KNKV-certificaat.

André en RobinAndré van Huisstede & Robin Meerman

Een aantal jaren geleden ging André van Huisstede bij Dalto jeugdwedstrijden fluiten. Dat deed hij met zichtbaar plezier en met zoveel invoelingsvermogen naar de jonge spelers toe dat dit alom bewondering opriep. Een voorbeeld voor alle jeugdscheidsrechters.  Omdat hij na een tijdje ook junioren en senioren bij Dalto wilde gaan fluiten ontwikkelde André zich als scheidsrechter door en slaagde vorig seizoen voor het examen Verenigingsscheidsrechter. Als echte verenigingsman onderkende hij het nut van het KNKV-certificaat (want dan tellen gefloten wedstrijden van het wedstrijdkorfbal mee voor Dalto als je ze fluit) en behaalde op 21 januari 2017 het certificaat KNKV-scheidsrechter. Ondergetekende was daarbij en zag een meer dan prima gefloten wedstrijd.

In seizoen 2011-2012 zette jeugdlid Robin Meerman zijn eerste stappen in het scheidsrechterland. Voorzichtig van de E3 naar de E2 en de E1, waarbij bepaalde talenten al opvielen. Twee jaar geleden behaalde hij dan ook zonder enig probleem het certificaat Jeugdscheidsrechter BCD. Toen kwam er een overgangsseizoen, waarbij een kruisbandblessure activiteiten in het veld onmogelijk maakte, maar waarbij Robin zich buiten het veld steeds nadrukkelijker met arbitragezaken ging bemoeien. Dat heeft vele vruchten afgeworpen. Toen hij bij de aanvang van dit seizoen weer fit was kwam ook bij hem de ambitie naar boven om de volgende stap te zetten. Dat gebeurde ook op 21 januari 2017. Met extra aantekening: “Talent”.

Dalto mag zich gelukkig prijzen met deze twee verenigingsmannen!

Wij hopen dat er nog vele anderen mogen volgen.

André en Robin, gefeliciteerd!

Namens de Arbitragecommissie

Ron

Ander nieuws

Livestreams Dalto/Klaverblad Verzekeringen (B1-C1-A3-4-3-8-6)

2 likes

Zaterdag Unitas – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

5 likes

Grote clubactie: We hebben geweldig nieuws!

1 likes

Eerste trainersbijeenkomst Sociale veiligheid

0 likes