Winkelwagen (0)

Dalto/Jumbo van Veldhuizen A1 opnieuw Nederlands Kampioen Beachkorfbal!

Het Nederlands Kampioenschap Beachkorfbal 2018 beloofde een zware dag te worden volgens de junioren die het al eens hadden gedaan, op die manier werd het voorgelegd aan de nieuwkomers. Veel rennen en veel ploeteren in het stugge zand van Scheveningen. We waren drie teams goed vertegenwoordigd en met succes. Het derde team greep net naast het brons, maar het eerste team legde beslag op de hoofdprijs. Nederlands Kampioen!

De voorbereidingsweek
Maandag 13 augustus was iedereen weer terug komen dwalen van hun welverdiende vakantie om vervolgens weer het balletje door het mandje te gooien. Voor sommige was dit nog een hele opgave (en dan heb ik het over scoren, niet over op tijd komen). maar aan het einde van de training was iedereen weer zoals voor de vakantie; moe.

De woensdag en de vrijdag volgden en dat waren eigenlijk trainingen om elkaar toch nog wat beter te leren kennen en om elkaars krachten te vinden. Aan het einde van de vrijdagtraining hebben we nog even geoefend voor het Beachkorfbal door dezelfde afmetingen te pakken en de tactieken te bespreken.

De dag dat het moest gebeuren
Iedereen sliep de avond van te voren al rond klokslag 11…, om de volgende ochtend fit op te staan…

Het verzamelen bij Dalto ging vlekkeloos, zo dacht Kris dat het even leuk was om te komen fietsen vanaf Westbroek en moesten we allemaal wachten op Caspar die iemand moest helpen (ik heb met je te doen).

Iedereen werd verdeeld over verschillende auto’s om vervolgens op weg te gaan naar Scheveningen. Tijdens de autorit worden er natuurlijk verschillende dingen gedaan. Je moet weten dat als je bij Kees in de auto zit je toevallig een uur lang naar grafsteenverhalen moet luisteren, de klassieke Jeremie-muziek is daar ver te zoeken. Verschil moet er wezen, waar zit je nou liever? In een auto met grafsteenverhalen of met de non stop kermismuziek van Justin (loekie loekie).

Scheveningen was in zicht en we roken de vieze zeelucht al, en nee het was niet Justin…of toch wel? We moesten even een plekje vinden voor al onze spullen maar met hulp van Rick vonden we een mooi plekje dichtbij de bar, tactisch gekozen Rick!

De 1e wedstrijd was gelijk een mooi affiche. Dalto A1 mocht het opnemen tegen Dalto A3, een leuke wedstrijd die uiteindelijk werd gewonnen door het eerste team. De dag verliep vlekkeloos en alle Daltoteams wonnen bijna alle potjes die er gespeeld werden. Het tweede team wist een keer te verliezen van DOS’46, geen schande dus. Het derde team liet de tegenstanders alle hoeken van het veld zien, wat de druk opvoerde voor het eerste team.

Na een succesvolle poulefase mocht het eerste team zich nog een keer klaarmaken voor een finale tegen DOS’46. De finale werd tactisch uitgespeeld en gewonnen met 3-1. Weer werd er gewonnen van DOS’46 op een cruciaal moment. We starten het jaar dus met een 1e plek en hopen dat het er meerdere worden (minder 2e plekken dus).

Na het sporten kon iedereen even douchen en hebben we de dag heerlijk afgesloten bij huize Van de Griendt met een barbeque en een drankje. Namens de hele selectie daarom een bedankje naar Paul, Carel en de andere ouders voor deze fantastische dag!

Thijs R.

[av_hr class=’invisible’ height=’5′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

NK Beachkorfbal 2018

Foto Carel sr

Ander nieuws

Dalto kerstklaverjassen, vrijdag 22 december

1 likes

Bio-Kultura, shirtsponsor van Dalto C2

4 likes

AD: “Dalto verrast met zege bij gedegradeerd Unitas”

4 likes

Verslag Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

3 likes