Winkelwagen (0)

0 likes

Dalto/Klaverblad Verz. 8 kampioen; op meerdere fronten . . .

Ondanks het feit dat door de Corona-perikelen dit zaalseizoen er reglementair in het breedtekorfbal geen sprake is van een strijd om een kampioenschap vindt Dalto 8 zelf dat zij dit zaalseizoen als kampioen heeft afgesloten. En aangezien Dalto 8 haar poule afsluit met de minste verliespunten heeft zij wel recht van spreken.

En zeker niet alleen daarom mogen de spelers van Dalto 8 zich met recht kampioenen noemen. Als er een verkiezing zou zijn van Team van het Jaar dan is Dalto 8 toch zeker één van de topfavorieten. Want wat was het een zaalseizoen. Ga maar na. Zonder vaste coach en trainer en een basis van slechts zeven spelers werd het zaalseizoen gestart. En toen kwam 4 december, Den Bosch, de uitwedstrijd tegen Stip. De grote zwarte bladzijde van dit zaalseizoen. Halverwege de tweede helft, bij een voorsprong van 8-14 veranderde de wereld van Dalto 8 van het éne op het andere moment in sportief vechten voor een overwinning in letterlijk vechten voor een leven. Gelukkig kijken we er vandaag opgelucht op terug maar wat een zorgelijke dagen hebben wij begin december meegemaakt (Nogmaals dank aan ons bestuur voor de goede opvang deze zwarte dag en begeleiding in de dagen daarna).

Maar deze verschrikkelijke dag heeft Dalto 8 als team ook gevormd; hechter en sterker gemaakt. Van de volgende zeven wedstrijden werden er zes gewonnen. En daarmee kon afgelopen zaterdag na de overwinning op Koveni de taart worden aangesneden.

Voor wie ze nog niet kent. Dit zijn onze kampioenen.

Bregje en Elvira

Deze twee kunnen we niet apart noemen. In het veld een Siamese tweeling; als met een onzichtbaar koord aan elkaar verbonden. Altijd is er wel één van de twee in vorm en goed voor een karrenvracht aan doelpunten.

Bo

Bo is onze rots in de branding. Met haar lange uitschuifbare armen onmisbaar in de rebound en pakt vandaar uit altijd haar doelpuntjes mee.

Chiara

Chiara is ons cement. En een korfbalster met een bijzondere statistiek. Want waar vind je een korfballer met een hoger scoringspercentage op de afstandsschoten dan op de doorloopballen….

Gijs

Gijs is onze stille motor. Zeurt nooit; altijd in dienst van het team en in dienst van de andere spelers in zijn vak. Maar ook Gijs scoort iedere wedstrijd zijn doelpunt.

René

René is onze regelneef. Ondanks slechts zeven basisspelers zijn wij geen wedstrijd begonnen met minder dan tien spelers. Iedere wedstrijd regelde René weer voldoende en goede invallers.

Jan

Tsja wat is er te zeggen over Jan. Jan is Jan. Hem typeert maar één woord. Survivor!!!

Uiteraard kan ook Dalto 8 niet zonder invallers. Veel dank voor onze vaste invallers – Lise, Edwin, Djerrin en Casper – en ook alle anderen die Dalto 8 hebben aangevuld.

En ook dank aan alle trainers die Dalto 8 in de afgelopen maand hebben getraind en zeker een complimentje voor René Siedsma voor zijn trainingen de afgelopen weken. Ook dat is Dalto; Dalto 1 traint Dalto 8 !!!

Op naar het vervolg op het veld.

Ronald

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes