Winkelwagen (0)

0 likes

Dalto/ Klaverblad Verzekeringen komt net tekort in zinderende finale tegen HKC

Finale Dalto/Klaverblad Verzekeringen - HKC

Het is Dalto helaas niet gelukt om rechtstreekse promotie naar de Korfbal League af te dwingen. In de spannende finale tegen HKC uit Hardinxveld in de hal van PKC in Papendrecht werd het 18-19, terwijl Dalto bij de rust nog een voorsprong had van 11-9. Die voorsprong was het resultaat van een veldoverwicht in de eerste helft, dat wellicht nog een groter verschil had kunnen opleveren. Maar daarvoor schoot Dalto niet zuiver genoeg, en helaas was dat in de tweede helft ook het geval. Was het dan toch de spanning? HKC ging in de tweede helft juist beter spelen en liep uit naar een voorsprong van twee doelpunten. Dalto bleef achtervolgen, en kwam in de laatste minuut nog terug tot één, maar er was geen tijd meer om alsnog de gelijkmaker binnen te schieten. Zo eindigde de wedstrijd net als vijf jaar geleden in een teleurstelling, maar los van het resultaat mogen we trots zijn op onze spelers, staf, supporters, en op onze club. Vanwege alles wat er gebeurde in de aanloop naar de finale, de geweldige sfeer voor en tijdens de wedstrijd. Het is en blijft fijn om voor DALTO te zijn!

Verslag: Johan de Groot
Foto’s: Hans Bömer

De geel-zwarte zee van meer dan 500 supporters uit Driebergen en omstreken was indrukwekkend. De D-side had alles uit de kast gehaald om Dalto te ondersteunen, en daar zijn ongetwijfeld veel mooie foto’s en filmpjes van gemaakt. Wat dat betreft kon de wedstrijd al niet meer stuk voordat hij begonnen was: oud en jong, samen voor ons eerste team, dat zo’n geweldig seizoen heeft neergezet onder leiding van Barry, Jesper en de rest van de staf.

Beide ploegen leken in het begin wat onder de indruk van de kolkende atmosfeer in de PKC-hal, en het duurde dan ook even voordat het eerste doelpunt viel, 0-1 door Veerle Havelaar. Rudo brak de ban voor Dalto met de gelijkmaker, en even later deed Mathijs hetzelfde. Hij zorgde ook voor de 3-2 voorsprong, en vanaf dat moment had Dalto steeds het initiatief. Er werd snel geschoten, maar dankzij goede rebounds kreeg Dalto ook meer en betere kansen dan HKC. Lotte zorgde voor 4-3, Rene voor 5-4, en even later Lotte voor 6-5, met een vrijwel identiek doelpunt als haar eerste. Na een onderschepping van Karin aan de middellijn schoot Quinty de 7-6 binnen. Kort daarna kreeg Dalto een domper te verwerken, omdat Karin geblesseerd raakte aan haar knie, en het veld moest verlaten. Robin was haar vervanger. Ondanks de 7-7 van Veerle Havelaar bleef het momentum bij Dalto, en nu lukte het wel om wat verder weg te lopen. Joost en Robin schoten van afstand raak, en de aanvallend voortdurend gevaarlijke Quinty zorgde voor 10-7. Verdedigend stond Dalto goed, zoals bijna het hele seizoen het geval is, HKC kreeg nauwelijks goede kansen. Joost heerste ondertussen in de rebound, hij zweefde nog maar eens als super-Grover onder de korf door om de bal te veroveren, waaruit Mathijs de 11-8 kon binnenschieten. Bij 11-9 miste Quinty een stip voor de tribune met HKC-supporters, maar ook HKC wist in de slotseconden van de eerste helft een paar goede kansen niet te benutten, waardoor Dalto met een voorsprong van twee doelpunten de rust in ging. Het verschil zat vooral in het aantal schoten (64 tegen 50).

In de tweede helft ging HKC meer de rebound neerzetten en dat pakte goed voor hen uit, ze vingen veel ballen, kregen meer schietkansen, en al snel stond het 11-11. Joost voelde dat er wat moest gebeuren en forceerde een doorbraak die een door hem benutte strafworp opleverde. Het momentum bleef echter bij HKC dat via Danny den Dunnen en Mark Klop op voorsprong kwam. Laatstgenoemde bracht met nog een mooie goal de stand op 12-14, en vierde dat alsof hij Ronaldo was. De schoten van Dalto wilden er maar niet in, en de coaches namen na acht minuten een time-out. Mathijs maakte de aansluitingstreffer, maar even later werd het 13-15. Een vrije bal van Fenna ging er niet in, en een doorloopbal van Quinty ook niet, maar van afstand schoot zij wel de 14-15 binnen. Fenna bracht de spanning weer helemaal terug met een schot dat de korf niet raakte maar er wel door ging (15-15). Een stip van Joost ging er niet in, en een schot van Mathijs ketste er net uit, en het waren dit soort momenten die Dalto uiteindelijk opbraken. In plaats van een voorsprong voor Dalto liep HKC weer uit naar 15-17, waarbij aan de 17e goal van HKC een schot vooraf ging dat door Rudo verdedigd leek, maar waarvoor ook nu niet werd gefloten. Met nog zeven minuten te spelen scoorde Mathijs de 17-19, en de coaches lieten Rudo en Mathijs van vak wisselen. Aanval na aanval leverde geen treffer op, ook niet voor HKC overigens. De tijd tikte weg in het nadeel van Dalto, en pas in de laatste minuut kwam Dalto terug tot 18-19 door een snel schot van Mathijs. HKC had echter aan één rebound genoeg om de wedstrijd uit te spelen, en zo bleef Dalto met een kater achter. Het is zuur dat uitgerekend in de finale het schotpercentage achter bleef ten opzichte van de rest van het seizoen. Het is ook zuur dat de beste ploeg van de competitie daardoor niet promoveert, ook al moet gezegd worden dat HKC in de tweede helft van de finale beter was.
Dalto speelt nu de play-downs tegen Groen Geel, maar de planning van deze wedstrijden is in het nadeel van de verliezer van de KL2-finale, die vier dagen later al mentaal en fysiek hersteld moet zijn, terwijl Groen Geel de afgelopen weken in alle rust heeft kunnen toewerken naar deze confrontatie.  Niettemin zal Dalto er aanstaande woensdag ongetwijfeld weer staan, en de supporters ook. Want wij zijn Dalto!

Doelpunten Dalto:
Mathijs 6, Quinty 3, Rudo 2, Joost 2, Lotte 2, Rene 1, Fenna 1, Robin 1.

[av_gallery ids=’59420,59417,59409,59407,59403,59400,59398,59397,59396,59392,59390,59388,59386,59385,59382,59380,59378,59375,59369,59358,59355,59352,59347,59344,59333′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes