Winkelwagen (0)

Dalto/SIMGroep B1 naar kwartfinale

Dalto/SIMGroep B1 kampioen!

Na een zevende plek op het veld, wilden we het in de zaal anders doen. Nieuwe vakken, nieuwe tactiek en zo was op 12 november de eerste wedstrijd tegen Die Haghe B1. Een wedstrijd waarbij alle spelers gevaarlijk waren en goed vertrouwen werd opgebouwd voor de rest van het seizoen. We wonnen met 26-18.

Op 19 november speelden we tegen Achilles B1. Suzanne raakte tijdens deze wedstrijd geblesseerd aan haar enkel en kon lange tijd niet meer meedoen. De eindstand was 13-17.

We trainden hard voor de wedstrijd tegen onze directe concurrent Fortuna B1. En op 3 december was het dan zo ver, de spannende wedstrijd in Delft. Met zenuwen stapten we het veld in. We straalden vertrouwen uit en het samenspel was heel erg goed. Ook in Delft pakten we de punten (22-23).

Vanaf dat moment was de knop om, en wisten we dat we klaar waren om de kruisfinales te halen. Maar dan moest er ook nog van HKV B1, Meervogels B1 en Avanti B1 gewonnen worden. Deze wedstrijden werden ook overtuigend gewonnen.

De wedstrijd bij Die Haghe eindigde in 19-29.  En ook Achilles wist niet te winnen, zij verloren in Driebergen met 31-20.

Zaterdag 4 februari was het tijd voor de wedstrijd tegen Fortuna B1 om plek 1. Een hele belangrijke wedstrijd met oog op de kwartfinale. Het beloofde een wedstrijd te worden met veel inzet aan beide kanten. We hadden veel publiek en net iets meer overtuiging dan Fortuna en zo wonnen we met één punt verschil, 21-20.

De week daarop speelden we de kampioenswedstrijd tegen HKV B1. We kwamen al gauw met 0-13 voor en we speelden ons makkelijk naar het kampioenschap. Na het laatste fluitsignaal was het 10-33. Het kampioenschap was binnen!

Na een gezellig slaapfeestje met de B1 op vrijdagavond, moesten we zaterdag nog presteren tegen Meervogels B1. Ook in Zoetermeer werd eenvoudig gewonnen, 10-32.

Nog een laatste wedstrijd tegen Avanti B1. Bij een overwinning waren we ongeslagen kampioen. Veel scherpte was er niet afgelopen zaterdag, maar de overwinning was er zeker, 30-20.

ONGESLAGEN KAMPIOEN!!!

Maar nu gelijk de focus weer op de kwartfinale op zaterdag 11 maart. We spelen dan tegen DSC B1. Kom je ons in het geel aanmoedigen? De wedstrijd begint om 15.15 uur.

De B1

• Naar de foto’s en het verslag van de laatste wedstrijd tegen Avanti B1.
• Kijk voor alle verslagen van de B1 op de teampagina.

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes