Winkelwagen (0)

0 likes

Dalto/SIMGroep B1 wint en is kampioen!

Zaterdag 11 februari stond de wedstrijd HKV/Ons Eibernest B1 op de planning. De vorige keer hadden we ook al overtuigend gewonnen, dus we wisten dat we dat nu ook zeker moesten doen.
Na de overwinning vorige week tegen Fortuna, wisten we bij winst vandaag al kampioen zouden worden. Dus volle bak er tegen aan!

We begonnen goed, gelijk al goeie druk in de verdediging (die bestond uit: Mirte, Suzanne, Justin en Thijs), waardoor HKV niet de korf raakte en bal kwijt. Het andere vak (dat bestond uit: Robin, Ruth, Joël en Twan), kreeg gelijk een vrije bal mee en Joël scoorde de 0-1. De volgende aanval schoot Robin en die was ook gelijk raak, 0-2.
Daarna stond het andere vak in de aanval en maakte Mirte gelijk een mooie doorloopbal, waarna Thijs van ver de 0-4 maakte. Het andere vak kreeg de bal, nog een vrije bal, die Joël keurig benutte, 0-5.

De tegenstanders wisten niet wat hun overkwam en namen een time-out. Maar ze gooiden daarna gelijk in de handen van Mirte. En in hun volgende aanval in de handen van Justin. Waardoor Twan goed om de aangeef kwam voor Ruth, en Ruth daaruit scoorde, 0-6.

Joël blokte zijn heer in de verdediging, en daarvan kon Suzanne profiteren met een strafworp die Thijs benutte, en vervolgens een afstandsschot scoorde, 0-8. Robin en Joël wisten ook allebei de korf te vinden, en zo stond het 0-10. Jusin scoorde achter de korf en Thijs met een vrije bal 0-12. Twan kreeg gelijk de bal en scoorde van ver de 0-13. HKV scoorde, maar Justin schoot gelijk weer raak van achter de korf 1-14. Daarna gooide Joël de bal twee keer omhoog en natuurlijk weer twee doelpunten, 2-16.
Opnieuw Joël met een onderschepping, en gooide naar het andere vak waar Justin vrij stond onder de korf en scoorde, 2-17. Thijs scoorde twee keer en bepaalde hiermee de ruststand 4-19.

(Sorry, de doelpunten 20 tot en met 24 ontbreken op mijn lijstje)

Na rust maakte Joël de 6-25. En toen, de aanval had nog niet de korf geraakt en de schotklok ging al af voor HKV. Justin kwam met de bal in de hoek bij de middenlijn, en scoorde heel mooi! 6-26.
Joël gooide weer naar de andere kant van het veld waar Thijs vrij stond voor de 6-27.
Joël scoorde de 6-28 van ver.
Mirte en Justin allebei een afstandsschot, zij maakten er  7-30 van.
Kris kwam er ondertussen in voor Twan. En Kris maakte gelijk zijn doelpuntje, 7-31.
Joni was er ondertussen ook voor haar zus ingekomen.
Ruth kreeg een strafworp mee en Joël scoorde vervolgens de 9-32.
Thijs maakte de 10-33 als laatste.

Eindsignaal klonk, en we wisten wat dit betekende.
DALTO B1 IS KAMPIOEN!!!

Volgende week spelen we tegen De Meervogels uit, die staan onderaan dus dat moet goed komen!

Ruth

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes