Winkelwagen (0)

Daltodeelname aan jeugdtoernooi OA

Achtendertig kinderen sporten, vermaken en verkleuren

Om 8:30 uur een drukte van belang bij het clubhuis van Dalto/BNApp.nl. Achtendertig kinderen, ouders en coaches staan klaar voor vertrek naar Oost-Arnhem. Daar gaan vijf nagenoeg complete Dalto-teams het seizoen korfballend afsluiten. De C2, D1, D2, E1 en E2 vertegenwoordigen Dalto/BNApp.nl op dit voortreffelijk georganiseerde toernooi.

Nog voor vertrek oppert een vooraanstaand Dalto-lid en KNKV-man dat een toernooi bij Dalto toch ook prima zou moeten kunnen. Hij is van de ideeën, wie helpt met de uitvoering?

Om 9:30 uur zijn de plekken ingenomen, de C2 speelt op een ander deel van het veld en kiest er voor daar te bivakkeren. De pupillen slaan hun kamp op naast de D- en E- velden. Om 10:00 uur bijt de D1 het spits af met de “topper” tegen DVO D1. De toon wordt gezet met direct een eerste overwinning.
Ook de andere teams gaat het goed af. De C2 eindigt in de poule als derde, niet genoeg voor een plek in de kruisfinales, dus moeten ze het doen met de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats. De uitslag van deze wedstrijd staat op de site als 1-0. Een knappe overwinning al blijkt helaas dat het om een papieren overwinning ging omdat de tegenstander al weg was.

De D1 wint haar poulewedstrijden ook van Duko en het Duitse Schweriner KC en mag in de middag in de kampioenspoule uitkomen. Op hetzelfde niveau speelt ook Dalto D2 haar wedstrijden. Een tikkie ongeruste coach (“het wordt een pittig toernooi voor ons”) krijgt een scherpe D2 te zien die na twee overwinningen op DVO en Antilopen gelijkspeelt tegen de gastvrouwen van Oost-Arnhem. Ook de D2 gaat op basis van haar tweede plaats naar de kampioenspoule. In de kampioenspoule moet de D2 buigen voor DVO D1 (al staat er op de uitslagenlijst een overwinning) en de D1 wint van de dames van Oost-Arnhem. De tweede wedstrijd in de kampioenspoule gaat tussen de D1 en D2. Neutraler kan de wedstrijd niet gefloten worden, de scheidsrechter komt uit Duitsland. Ondanks de grote stappen die de D2 gemaakt heeft dit seizoen was een overwinning op de D1 niet haalbaar.

De derde wedstrijden waren tegen dezelfde tegenstanders als in de poulefase. De D2 verloor niet van Oost-Arnhem terwijl de D1 het toernooi afsloot zoals het begon, winst tegen DVO D1. En net als de ontbrekende spelers Jonas en Iris (winst op het provinciaal schoolkorfbaltoernooi) stond de D1 met de hoofdprijs op het podium.

De E1 speelde een zeer verdienstelijk toernooi in de hoogste E klasse. Hun eerste internationale zege staat bijgeschreven op het CV, 5-3 tegen EKC Phoenix. DVO werd ook aan de zegekar gebonden, maar Victum bleek een maatje te groot. Goed hersteld pakte de E1 vervolgens de winst tegen Oost-Arnhem en Antilopen en eindigde als tweede in de poule.

Een klasse lager speelde Dalto E2. Een stroeve start (met name weinig goals) zorgde voor een nipt gelijkspel tegen Oost-Arnhem. In tegenstelling tot de andere Daltoteams bleek Dalto E2 te kort te komen tegen de Duitse opponent Schweriner KC. Overigens zowel in de uitslag als de lengte. De wedstrijden tegen AW.DTV en 2x een DVO-team werden ruim gewonnen waardoor de wedstrijd tegen Rust Roest bepaalde wie er tweede zou worden. In een doelpuntenrijk gevecht was Rust Roest helaas net te sterk, 10-8.

Ongeacht de resultaten was het een dag vol plezier, gezelligheid en emotie. Zeker voor herhaling vatbaar met volgend jaar misschien wel meer Dalto-teams (of toch een toernooi op eigen veld?).

Edwin

Dalto - Jeugdtoernooi OA

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

5 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes