Winkelwagen (0)

0 likes

De Kring wint 55e Dalto/Klaverblad Verz. schoolkorfbaltoernooi

Banner 55e Schoolkorfbaltoernooi Dalto
20230524 Dalto Schoolkorfbal 005

Verslag: Marco van den Berge
Foto’s: Hans Bömer

Woensdagmiddag 24 mei was het weer een drukte van belang op Sportpark de Woerd. Het 55e Dalto Schoolkorfbaltoernooi vond plaats. Dankzij de vele vrijwilligers (waarvoor dank!) en het mooie weer (hoewel de wind wel wat fris was), hadden weer zo’n 540 kinderen en hun ouders een leuke middag. Er werd fanatiek gesport, maar ook veel plezier gemaakt. Sponsor Klaverblad Verzekeringen zorgde voor elk kind voor een verrassing.

De groepen 1 en 2 speelden spelletjes en eindigden met een groot korfschietfestijn, ook de groepen 3 vermaakten zich prima met  de spelletjes. Vanaf groep 4 werd er monokorfbal gespeeld, altijd met veel plezier en vaak ook fanatiek. Tegen het einde van de middag nam de spanning toe, kwartfinales, halve finales en uiteindelijk de finales! Bij groep 7/8 was het de Kring die aan het langste eind trok en het toernooi wist te winnen.

De eindstanden:

Groep 4

  1. De Kring C2
  2. Uilenburcht C2
  3. Uilenburcht C1

Groep 5/6

  1. Uilenburcht B5
  2. Uilenburcht B6
  3. Ontdekkingsreis B2

Groep 7/8

  1. De Kring A4
  2. De Kring A3
  3. Uilenburcht A4

Alle deelnemende kinderen zijn van harte welkom om verder kennis te maken met Dalto en een keer gratis mee te trainen! En natuurlijk zijn zij ook welkom op de Dalto instuif op woensdagmiddag 21 juni!

De organisatie wil iedereen bedanken, die dit mooie schoolkorfbaltoernooi mogelijk maakte: alle scheidsrechters, de spelletjesbegeleiders, de jurytafel, de omroepers, de mensen van de kantine, onze sponsoren. Zonder jullie was het niet gelukt er een geslaagd toernooi van te maken! Dank en we hopen jullie allen volgend jaar weer te zien!

Tot slot: wat betreft volgend jaar: de organisatie van dit toernooi, de schoolkorfbalcommissie is dringend op zoek naar nieuwe commissieleden. Een deel van de commissie neemt afscheid van de organisatie, dus nieuwe mensen zijn gewenst! Heb je hierover vragen of wil je je aanmelden, laat het weten (schoolkorfbal@dalto.nl) of meld je bij het Dalto bestuur.

• Naar het complete foto-overzicht

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes