Winkelwagen (0)

Halve finale KZ/Hiltex B1 – Dalto/SIMGroep B1

Na een geweldige wedstrijd tegen DSC, die we pas na golden goal in ons voordeel konden beslissen, mochten we zaterdag naar Koog aan de Zaan voor een potje mandjebal tegen KZ. KZ had hun kwartfinale overtuigend gewonnen tegen SKF en we waren dus gewaarschuwd. De voorbereiding op de wedstrijd was goed, er werd scherp getraind en er was een duidelijk plan.

Dan kwam toch de zaterdag, de dag van de halve finale die ons naar Putten moest brengen. Voor de wedstrijd gingen we gezellig met z’n allen in de bus naar KZ. De spanning was zeker aanwezig, maar de stemming zat er goed in. Eenmaal aangekomen, konden we nog genieten van een spannende slotfase tussen DOS’46 en ZKV. DOS’46 trok uiteindelijk aan het langste eind en de eerste finalist was daarmee bekend.

Na het voorstellen van de teams konden we dan eindelijk gaan beginnen, met KZ in de aanval en het vak met Thijs, Joël, Robin en Ruth er tegenover. De eerste aanval van KZ was gelijk een goal en zo moesten wij in de achtervolging met onze aanval die bestond uit Kris, Twan, Mirte en Lotte. Dit vak kwam echter niet tot een goal, dus kreeg KZ weer een aanval en was het wederom raak. Of het nou door de spanning kwam of door iets anders, het feit was dat we binnen vier minuten 4-0 achter stonden. Pas na vijf minuten viel de eerste bal bij ons door het mandje; een goeie actie van Mirte en de strafworp die daarop volgde werd keurig benut door Kris. Na een goede aanval met veel schoten en rebounds kon Kris wederom scoren.  We misten de echte scherpte nog in onze aanvallen, maar in de verdediging hadden we het steeds beter onder controle. Uiteindelijk gaan de goals dan wel vallen en zo kwamen we via een vrije bal van Thijs en een schot van Joël weer op gelijke hoogte met KZ, 6-6. KZ moest een time-out nemen om alles weer op orde te krijgen. Dit lukte aardig, want uit onze aanvallen kwamen geen goals meer. KZ scoorde nog wel vier keer en dit resulteerde in een tussenstand van 6-10.

De rust deed ons goed, want na rust speelden we met meer beleving en de aanvallen werden beter. De scherpte liet nog even op zich wachten, maar KZ kwam aanvallend minder makkelijk tot goede kansen. Zo maakte Twan er na een mooie aanval 9-12 van, KZ kon nog wat terug doen en maakte 9-13. Daarna waren wij de beter ploeg en kwamen via een omdraaibal van Ruth, een doorloopbal van Joël en in het andere vak weer eens een strafworp van Kris terug tot 12-13.

Zo was KZ wederom gewaarschuwd, maar weer wist KZ het gat naar vier goals te brengen. Luid applaus voor de 12-16 van KZ, nog 10 minuten te spelen, maar tien minuten is lang. Thijs R kwam in het veld voor de hardwerkende Twan. In de voorbespreking was gezegd dat wij makkelijk 4, 5 of misschien wel 6 keer achter elkaar konden scoren, zonder dat de tegenstander een goal zou maken. Nou, tijd om dat eens waar te gaan maken. Het begin werd gemaakt door een afstandsschot van Kris. Verdedigend kregen we geen goal tegen en zo kon het verschil naar twee gebracht worden. Een mooie combinatie tussen Thijs en Kris leverde een stip op, die werd helaas gemist. Maar in diezelfde aanval was het Thijs die nog een strafworp meekreeg en deze was wel aan Kris besteed. 14-16 nog acht minuten te gaan, alles kon nog.

Onze verdedigende druk was weer goed en zo kregen we een de kans om op één punt van KZ te komen. Door het goede rebound werk van Robin en Ruth draaide dit vak een lange aanval met als resultaat een stip van Joël die benut werd. Wij waren in de duels feller en sterker dan KZ. Zo konden we op zoek gaan naar de gelijkmaker en die kwam er. Weer stonden Robin en Ruth goed te rebounden en kregen we een vrije bal mee. Alle ogen gericht op Thijs, maar Joël stapte weg en daar was de gelijkmaker dan. Dit keer lieten we KZ niet meer weglopen, we wilden erop en erover. Via een schot van Kris en een goede actie van Lotte die een stip opleverde, die Kris maakte, stonden wij aan de goede kant van de score, 18-16.

Nog tweeënhalve minuut te spelen, kop erbij houden en vast houden! Weer werd er goed verdedigd en kwam KZ niet tot een goal. Er werd een lange aanval gespeeld, bijna te lang, maar een buzzerbeater van Joël bracht ons op drie goals voorsprong. KZ kreeg een stip mee en zo was alles nog mogelijk. In een time-out kregen wij de laatste aanwijzingen en werd iedereen nog eens op scherp gezet. Nog een aanval van KZ waarin ze heel dichtbij een goal waren, maar dichtbij zijn is niet genoeg. De bal werd onderschept en we konden een lange aanval spelen met een laat schot, helaas werd de bal verloren en moesten we weer omschakelen en verdedigen. Dat omschakelen ging niet helemaal goed, want KZ kreeg 30 seconden voor tijd nog een stip mee. Als die bal erin ging waren we er nog zeker niet, maar die bal ging er niet in en de aanval daarna leverde ook geen doelpunt op.

In onze laatste aanval kregen wij nog wel een stip mee en die werd gescoord, het feestje werd gevierd. En met een run in de laatste tien minuten van 8 goals voor en 1 tegen en een eindstand van 20-17 gaan wij naar Putten toe! Een prestatie waar we trots op mogen zijn, maar we kunnen en willen het alleen nog maar mooier maken.

Dan rest mij alleen nog de reserves en de supporters te bedanken, we rekenen weer op jullie steun zaterdag 25 maart om 11.15 in Putten.

Joël

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Carel Wielinga.
Zijn foto’s kunnen worden opgevraagd via c.wielinga@wielinga.eu.

[av_gallery ids=’17231,17232,17233,17234,17235,17236,17266,17237,17238,17239,17240,17241,17242,17243,17245,17246,17247,17248,17249,17250,17251,17252,17253,17254,17255,17256,17257,17258,17259,17260,17261′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

[av_video src=’https://youtu.be/G1bP3LZ6Pdo?t=16m29s’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ custom_class=”]

 

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes