Winkelwagen (0)

In het AD van maandag 20 maart 2017

Dalto-KCC in het AD
Blijdschap bij Dalto na een doelpunt van Danny Schulting, met op de voorgrond Kaylee Alblas en met bal Maarten Groot Hulze. Foto uit eigen archief

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

De korfballers van Dalto sleepten er in de play-offs door een 19-17 zege op KCC een derde, beslissende wedstrijd voor een finaleplek uit. Die is morgenavond in Capelle.

Stan Bos
Driebergen

Dat het morgenavond een prijzenswaardig pandemonium wordt in Capelle aan den IJssel kan bijna niet anders. Of anders toch wel een snelkookpan van emoties, net als zaterdagavond in sportcentrum Hoenderdaal, waar de spanning tegen de plinten klotste en Dalto er met bloed, zweet en tranen een derde wedstrijd tegen KCC uitsleepte. Hoor ze juichen na de wedstrijd, alsof de hoofdklassefinale al is bereikt. In Driebergen hunkeren ze terug naar die gouden jaren in de Korfbal League, die zaterdag qua bezettingsgraad – er zat bijna duizend man in de hal – en spanning werd geëvenaard.

Druk

Met de haven in zicht, neemt de druk toe. Natuurlijk voor Dalto, dat moest winnen om er een beslissend derde duel uit te slepen, maar ook voor KCC, dat zich na het uitstekende optreden van een week eerder met anderhalf been in de eindstrijd waande. Zover is het nog niet.

De Driebergers knokten zich dit zaalseizoen vaker terug uit een schier onmogelijk in te lopen positie. Na een week vol interne strubbelingen rond de uitbarsting van Maarten Groot Hulze, rechtte het door elkaar gehusselde achttal van Jorrit Bergsma de rug. Of zoals de coach het verwoordde: “We zijn het hele seizoen al aan het vechten. De spirit zit er nu echt in.”

Zaterdagavond duurde het even voordat de wedstrijd echt ontbrandde. Dalto leek bevangen door de druk, zeker die eerste tien minuten, waarin het vak met Groot Hulze, René Siedsma, Kaylee Alblas en Paula Bos de grootste moeite had om de korf te vinden. Bergsma greep in, haalde Siedsma naar de kant en bracht Danny Schulting. De invaller snapte wat Dalto nodig had. De eerste bal die hij in zijn handen kreeg, gooide hij raak. Hij maakte er zes en had daarmee een significante bijdrage in de zege. “Het is altijd lekker als je zo invalt”, zei Schulting. “We doen het allemaal voor één doel: terug naar de Korfbal League.”

Het wordt nu ook hardop uitgesproken. Visualiseer en zegevier. Simpel gezegd: bij twee zeges op rij, morgenavond in Capelle aan den IJssel en zaterdagavond in Papendrecht tegen de winnaar van Nic. – Avanti maakt Dalto zijn rentree op het hoogste korfbalpodium. Makkelijker gezegd dan gedaan. De Driebergers moeten morgenavond, als de sfeer in Capelle hen minder gunstig is gezind, nog wel wat beter gaan korfballen.

Vertrouwen

Schulting: “Wij stonden de hele wedstrijd voor, dus het vertrouwen is er. Maar inderdaad, we hebben nog niets.” Bergsma heeft twee dagen de tijd zijn ploeg op te lappen en weer op scherp te zetten. Het komt er morgenavond – niet voor het eerst dit zaalseizoen – echt op aan. De coach is vol vertrouwen. “We gaan het nu afmaken.”

Hoofdklasse play-offs

Dalto – KCC 19-17 (10-8)

Scores Dalto:
Dico de Jager 6, Danny Schulting 6, Maarten Groot Hulze 3, Anouk Wezendonk 2, Rene Siedsma, Marlies Dingemans.
Gele kaart: Kaylee Alblas (Dalto)

Ander nieuws

Dalto kerstklaverjassen, vrijdag 22 december

1 likes

Bio-Kultura, shirtsponsor van Dalto C2

5 likes

AD: “Dalto verrast met zege bij gedegradeerd Unitas”

4 likes

Verslag Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

3 likes