Winkelwagen (0)

In het AD: Vlammende vuurdoop

20191121 Kop AD (Joost Wattel)

20191121 Daltosite foto Joost In AD

Joost Wattel klopt hard op de deur bij Dalto. Zaterdag maakte de 21-jarige korfballer zijn basisdebuut in de zaal. Dalto aast op promotie naar de Korfbal League en Wattel wil deel uitmaken van het succesteam.

Stan Bos
Driebergen

loost Wattel sprak er een keer over met Maarten Groot Hulze. De routinier die het talent helpt, maar tegelijk ook een concurrent is. Een bijzondere situatie bij Dalto, maar Wattel praat erover alsof het in elke sport voorkomt. “Maarten zit in de selectie om te presteren, maar ook om jonge spelers op te leiden. Hij wil dat wij straks op een volwaardige manier zijn plek overnemen. Dat is het leuke aan deze selectie: wij gunnen elkaar onderling veel. Als een ander beter is en speelt, zijn er geen scheve gezichten.”

Aan de vooravond van de seizoensouverture in de zaal tegen Sparta Zwolle hoorde Wattel van coach Barry Schep dat hij in de basis zou beginnen. Nog los van de ruime zege (33-16) was het voor Wattel een avond om nooit te vergeten. “Fantastisch om te mogen debuteren. De D-side leefde fantastisch mee. Ik vond het overweldigend. Aan het begin van de tweede helft blokte ik mijn tegenstander toen hij wilde schieten. Op dat moment geeft zoiets vertrouwen. Voor mijn tegenstander was het heel vervelend, maar voor mij heel prettig.” Of dit debuut naar meer smaakt? “Het liefst speel ik elk weekend in het eerste.”

De derdejaars student geneeskunde aan de VU in Amsterdam begon op 6-jarige leeftijd in de F1 van Dalto, om de jaren daarna op te klimmen tot aanvoerder van de A1. Anderhalf jaar geleden bereikte hij met die ploeg het sportieve hoogtepunt van zijn jeugdjaren: een finaleplaats in het duel met Fortuna om de landstitel bij de A-junioren in de Ziggo Dome. “Ontzettend jammer dat we verloren, maar geweldig om mee te maken.”

Feit is wel dat Wattel onder de vleugels van Schep vertrouwen voelt. “Barry heeft veel ervaring met de jeugd als bondscoach van Jong Oranje. Zijn voorganger Herman van Gunst was minder georiënteerd op de jeugd. Vorig seizoen deed ik bij elkaar misschien twintig minuten mee in het eerste, dit jaar stond ik al meerdere keren in de basis. Dat geldt ook voor andere jonge spelers. Barry durft ons erin te zetten. Daarnaast is het trainersdrietal een aanwinst. Ze zijn tijdens trainingen heel inhoudelijk. Daar heb ik echt wat aan.”

Offers

Dat Dalto binnen drie jaar een stabiele factor wil zijn in de Korfbal League is geen geheim. Het vereist een forse tijdsinvestering van de spelers. Drie keer per week trainen en op zaterdag een wedstrijd. Omdat Wattel vanwege zijn studie in Amstelveen woont, vraagt dat een stevige inspanning. “Korfbal is mijn hobby. Ik doe het voor mijn plezier en al die uren vind ik het voor honderd procent waard. Als we een keer een weekje vrij zijn, heb ik zoiets van: waar moet ik al die vrije uren aan besteden?”

[av_hr class=’invisible’ height=’6′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

20191121 Daltosite AD Coach

Ander nieuws

Dalto kerstklaverjassen, vrijdag 22 december

1 likes

Bio-Kultura, shirtsponsor van Dalto C2

5 likes

AD: “Dalto verrast met zege bij gedegradeerd Unitas”

4 likes

Verslag Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

3 likes