Winkelwagen (0)

Jongste jeugd Dalto

 

Onze jonkies op de zaterdagmorgen, daar word je blij van!

De Kangoeroe Klup is er voor onze allerjongste spelertjes (van 3 t/m 5 jaar). Voor hen natuurlijk nog geen wedstrijden, maar alleen spelletjes, gewoon lekker rennen, maar ook steeds met de bal bezig zijn. Kijk op de pagina van de Kangoeroe Klup voor meer informatie.

 

 

Vanaf vijf jaar kunnen de kinderen overstappen naar het ‘echte werk’ in de F-pupillen (6 t/m 7 jaar). Er wordt twee keer in de week getraind en bij de F-jes wordt er al meer geoefend op het balgevoel, samenspelen, vrijlopen en natuurlijk ook proberen te scoren op een lage korf. De spelregels zijn aangepast naar de leeftijd van de jonkies en na de wedstrijd worden door de spelers van beide teams nog strafworpen genomen, omdat scoren toch wel heel leuk is en dat in een wedstrijd niet altijd zo goed lukt.
Na de F-jes volgt de overstap naar de E-pupillen (8 t/m 9 jaar) en vervolgens naar de D-pupillen (10 t/m 11 jaar). Bij de pupillen wordt op een lage korf gespeeld met een bal in een kleiner formaat (een 4-tje). De overstap van de D- naar de C-jeugd betekent dat er met een grotere bal (formaat 5) op een groter veld én een hogere korf wordt gespeeld.

 

 

Voor de informatie over de diverse teams klikt u op Teams en kijkt bij het team van uw keuze.
• Bij Clubinfo, in het menu bovenaan de site, vindt u meer info over bijvoorbeeld lid worden en contributiebedragen.