Winkelwagen (0)

KT2 en trainersbegeleiding van start!

Maandag 11 oktober was de aftrap van de KT2. Veertien trainer-coaches zijn van start gegaan met deze korfbaltrainersopleiding, die door docent Martijn wordt gegeven. Hij ging de eerste bijeenkomst direct met de groep het veld op.

De eerste avond stond in het teken van ‘structureren’, een van de Vijf inzichten van het Dalto Trainerschap. Wat houdt structureren in? Niet alleen afspraken met het team maken over op tijd aanwezig zijn, maar ook materialen klaarleggen bijvoorbeeld en een training voorbereiden. Martijn had daarnaast direct een moeilijke opdracht: een training structureren zonder daarbij te praten. Dat is toch knap lastig, maar het maakte wel duidelijk dat je met gebaren heel veel voor elkaar kunt krijgen en dat je daarmee ook veel structuur kunt bieden.

[av_gallery ids=’52027,52025,52023,52024,52026′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

Visie Dalto: vijf inzichten

Met de start van de KT2 zetten we ook actief in op het structureel opzetten van de trainersbegeleiding binnen de vereniging. Vooralsnog is die begeleiding gekoppeld aan de KT2-cursisten, maar de bedoeling is om dit aan alle trainer-coaches aan te bieden. Onder leiding van Rick werden de Vijf inzichten van het Dalto Trainerschap met de praktijkbegeleiders besproken. De praktijkbegeleiders zullen de trainer-coaches actief stimuleren om zich op deze vijf inzichten verder te ontwikkelen.

De volgende bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 4 november. Die bijeenkomst zal worden verzorgd door Barry Schep en Jesper Oele, zij nodigen alle trainer-coaches van de jeugd van Dalto uit om daarbij aanwezig te zijn. Zet donderdagavond 4 november van 18.30 tot 20.00 uur dus alvast in je agenda! De officiële uitnodiging volgt nog.

Rick Memelink, Jolanda Zuijdendorp en Robin Meerman

Ander nieuws

Livestreams Dalto/Klaverblad Verzekeringen (B1-C1-A3-4-3-8-6)

2 likes

Zaterdag Unitas – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

5 likes

Grote clubactie: We hebben geweldig nieuws!

1 likes

Eerste trainersbijeenkomst Sociale veiligheid

0 likes