Winkelwagen (0)

Mooie start Dalto/BNApp.nl C1

[av_hr class=’invisible’ height=’15’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Na twee jaar de B1 gedaan te hebben vond ik het weer tijd om de C1 te gaan coachen, gek? Ja naja misschien wel, geen schotklok meer. Spelers die overkomen vanuit de D1 en dus moeten wennen aan een grotere bal en hogere korf. Maar goed, dat maakt de uitdaging natuurlijk niet minder mooi!

Wie zitten er dan allemaal in de C1? Nou dat zal ik u snel vertellen. Voor de zomervakantie was het team al bekend na een aantal selectiewedstrijden. Bij de mannen: Jannick (Mister DJ), vorig jaar al overgekomen van RDZ en dus al een jaartje ervaring in de C1 opgedaan. Nu al heerlijk om te zien dat hij op heel veel tegenstanders over gaat hebben, ideaal is dat!

Benjamin (Benji), vorig jaar al overgekomen van Midlandia, na een jaartje in de C2 gespeeld te hebben is het nu tijd voor het grote werk en mag hij zich met alle talenten van de C-jeugd gaan meten. Dat doet hij natuurlijk wel lekker nonchalant.

Daan, vorig jaar al overgekomen van Viking, vorig jaar in de D1 gespeeld en nu al fantastisch om te zien wat voor neusje hij voor de goal heeft.

Ivo, (Ief of Yvo), zijn 1e jaar bij Dalto, maar wat is hij nu al een aanwinst! Gedreven, inzicht en een goed schotje lopen. Ik beloof u, hier gaat u meer van horen…

Melle, vorig jaar in de D1 gespeeld en misschien wel de verrassing van de C1. Hij ziet het allemaal heel erg goed, timing is perfect en staat vaak net wat slimmer opgesteld dan zijn tegenstander.

Dan gaan we door naar onze heerlijke pubermeiden, of misschien beter gezegd: giechelmeiden. Want oh wat zijn ze blij dat ze bij elkaar in het team zitten en wat hebben ze het zo af en toe veeeeeeel te gezellig. Ah fijn, ik stel ze aan u voor.

Fenna, was zelf blij verrast dat ze in de C1 zat en het is nu al mooi om te zien hoeveel stappen zij in de voorbereiding heeft gemaakt. Af en toe toch nog een beetje wennen, maar de stijgende lijn is duidelijk zichtbaar.

Anne (AN), die is me toch een partij liever lui doen moe.. Maar goed hé, geef haar eens ongelijk. Jammer is wel dat ze zelf nog niet zo goed door heeft hoe goed ze nou eigenlijk echt is. Mooie taak voor komend seizoen 😉

Margot (Mo), het enige wat Mo eigenlijk zegt is.. ‘Ik kan het niet’ en als ze mijn blik dan ziet zegt ze : ‘ EUHH, ik moet het nog leren’. Mo is net als AN, ze kan zoveel meer dan ze zelf denkt. Misschien nog wel een beetje klein (graag wat meer schoppen thuis ;-)) maar het inzicht dat ze nu al heeft.. Heerlijk.

Ellen (Brouwert), haar achternaam zegt natuurlijk al genoeg.. Oke zonder dollen, deze Brouwert komt net over uit de D1, maar.. eigenlijk is dat niet te zien. Ze schiet bijvoorbeeld al op 1 been van een metertje of 7! Niet slecht voor een 1e jaars C!

Joni (Kapitein), de aanvoerder van het team. Ik vind het nu al schitterend om te zien hoe deze kapitein alles serieus oppakt. Shirts regelen, ik doe dat. Vak leiden, ik ga dat proberen, schot iets anders uitvoeren, ik ga ermee aan de slag. Dat is onze kapitein.

Dan hebben we ook nog Elmer, een paar jaar geleden deden we al eens samen de E1 waar verschillende kampioenschappen werden behaald.. Dus volgens mij is het tijd voor de volgende 😉

Ah fijn.. Na het voorstellen heb ik ook nog een klein verslagje over de 1e competitiewedstrijd.

De voorbereiding was redelijk. Deetos werd verslagen, Antilopen werd verslagen met een hele mooie 2e helft, Wageningen werd verloren en zo stond de C1 weer op scherp.

De 1e competitie wedstrijd werd gespeeld tegen DSC C1, zij kwamen naar het mooie Driebergen. We weten nu nog weinig van de tegenstanders, dus we waren benieuwd waar we zouden staan. Qua lengte waren we op 1 dame na redelijk in het voordeel en dat was best prettig. Anne maakte een korte kans waardoor we op 1-0 kwamen, DSC deed vrij snel wat terug. Gelukkig was onze kapitein op dreef (zo zou later blijken) en bracht ons weer op voorsprong, gevolgd door een stip van Yvo. DSC deed weer wat terug, maar dat kwam eigenlijk vooral omdat wij een beetje te slap in de duels waren en te weinig lef hadden.. Vanaf de 3-2 pakte de C1 dit fantastisch op. Mo maakte de 4-2 met een schitterende doorloopbal (haar dame was 2 keer zo groot). De C1 toonde meer lef en onderschepte veel ballen. Ellen maakte na een mooie onderschepping van Benji de 5-2, ja inderdaad op 1 been van een meter of 5! De 6-2 werd van ver gemaakt door Jannick en dit was ook de ruststand.

In de rust even de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet en Elmer zei dat we eigenlijk wel naar de 15 goals moesten gaan, vanaf dan mochten de ballen achter de rug langs en onder de benen door genomen worden.

Ondertussen draaiden de ouders die ook kinderen in de B1 hebben spelen langzaam om, kregen toch door dat de C1 een leuke pot aan het spelen was. Anne had haar opdracht goed begrepen: klaar zijn om te schieten en schieten om te scoren. BAM, achter de korf en het was 7-2 en gelijk gevolgd door de 8-2 van Mo, weer een mooie aanval. DSC komt amper meer tot goede aanvallen en de C1 kan maar blijven herhalen. Vanaf dan is de kapitein on fire en maakt twee goals achter elkaar. Jannick maakt nog twee goaltjes (als ik het goed zeg), Yvo nog een stip en onze kapitein weer.

Daan en Fenna kregen ook nog 10 minuten speeltijd en zo was de eindstand 15-3.

Heerlijk om het seizoen met zo’n ruime overwinning te beginnen, maaaaar het zegt nog niet zoveel natuurlijk. Op naar volgende week, waar DVO C1 wacht.. & dus zal ik de beruchte foto maar weer opzoeken.. Banaan banaan banaan..

Tot snel!
Barbara

[av_gallery ids=’10581,10582,10583,10584,10585,10586,10587,10588,10589,10590,10591,10592,10593,10594,10595,10596,10597,10598,10599,10600,10601,10602,10603,10604,10605,10606,10607,10608,10609,10610,10580′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

Ander nieuws

Dalto kerstklaverjassen, vrijdag 22 december

1 likes

Bio-Kultura, shirtsponsor van Dalto C2

2 likes

AD: “Dalto verrast met zege bij gedegradeerd Unitas”

3 likes

Verslag Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

3 likes