Winkelwagen (0)

Positief coachen . . . het vervolg

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Positief coachen, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar wat is het effect! Werkt het? Worden spelers nu echt beter door een trainer die positief coacht? Of door supporters die enthousiast zijn als er een mooie pass is gegeven, een actie is gemaakt of een doelpunt is gescoord?

Onze jeugdtrainers (vanaf de F2 t/m de B3) zijn hier onder begeleiding van Paul Voois druk mee bezig. De eerste opdracht die zij meegekregen hebben, is om tijdens trainingen en wedstrijden alleen maar de positieve punten te benoemen en juist NIET te benoemen wat NIET goed gaat. Een leuke, maar ook lastige opdracht. Want het is altijd verleidelijk om juist te benoemen wat anders moet.

Bekijk maar eens het filmpje waarin Marc Lammers, de voormalig bondscoach van de Nederlandse dames hockey en luister naar zijn verhaal over positief coachen.

[av_video src=’https://youtu.be/_tUaHxNzjxI’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ custom_class=”]

En, wat is jouw conclusie?
Sta je als supporter langs de lijn om onze kanjers aan te moedigen, denk dan nog eens terug aan Marc Lammers 😉 !

Groet,
Ingrid van Denderen

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

5 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes