Winkelwagen (0)

0 likes

Scheidsrechter geslaagd!

Examen Chiara, scheidsrechter Dalto

Weten jullie het nog: op 1 april 2014 stak Chiara de Groot tijdens een spelregelavond voor aspiranten met Dave van de Meulen haar vinger op. “Ja, ik wil ook wel fluiten”. Toen nog spelend in de C, begon ze met het fluiten van E- en F-wedstrijden. Op 23 mei 2015 slaagde zij voor het examen Jeugdscheidsrechter E/F. In seizoen 2015-2016 werd langzaam maar zeker de overstap gemaakt naar het fluiten van D-wedstrijden, in seizoen 2016-2017 ook naar C- en B-wedstrijden. Op 4 februari 2017 behaalde Chiara haar volgende diploma: Jeugdscheidsrechter BCD.

Toen wij als Dalto bij het begin van het seizoen 2017-2018 de kans kregen in Driebergen de pilot van de nieuwe KNKV-scheidsrechtersopleiding te faciliteren, mochten wij vier kandidaten opgeven. Na Patrick en Hugo was Chiara de derde van de vier die mee wilde gaan doen. Afgelopen zaterdag was het dan ook voor haar zo ver, zij mocht als derde examen doen. Bijzonder voor haar was dat zij als eerste cursist van de nieuwe KNKV-scheidsrechtersopleiding direct op een niveau hoger praktijkexamen mocht doen.

In de wedstrijd Fiducia A1 – Spirit A1 werd het haar niet makkelijk gemaakt. Beide teams muntten uit in diepe ballen vanuit verdediging naar aanval, die dan bijna gelijk weer terug kwamen. Chiara heeft waarschijnlijk in deze wedstrijd een ‘marathon’ moeten lopen.

Maar zij liet zich niet ontmoedigen en voordat bij haar de benen verzuurden kreeg ze grip op de wedstrijd en toonde ze de examinator wat voor scheidsrechter zij is.

Dalto mag zich gelukkig prijzen met al weer een KNKV-scheidsrechter erbij!

Chiara, wij zijn trots op je!!!

Namens de Arbitragecommissie

Ron

[av_gallery ids=’27387,27388,27389,27390′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ custom_class=”]

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes