Winkelwagen (0)

Strijdbaar Dalto dwingt beslissingswedstrijd af tegen KCC

Play-off Dalto-KCC

In een wedstrijd die eerder spannend was dan goed won Dalto met 19-17 van KCC. De overwinning was vooral te danken aan strijdlust in combinatie met erg goed verdedigen. Invaller Danny Schulting speelde een belangrijke rol in de aanval met zes doelpunten, evenveel als Dico de Jager  die vijftien seconden voor het eind de bevrijdende laatste treffer maakte. De selectie en supporters konden vervolgens een feestje vieren rond de middencirkel. Maar lang mag het feest niet duren: dinsdag volgt de beslissende play-off-wedstrijd in Capelle aan den IJssel, en dan moet alles kloppen om terugkeer naar de Korfbal League mogelijk te maken!

Verslag: Johan de Groot

Hoenderdaal was weer eens als vanouds vol. Beide ploegen werden gesteund door een grote aanhang, en dat zorgde voor veel sfeer. Wel jammer dat de KCC-supporters meenden naast de oubollige wc-rollen ook pingpongballen op het veld te moeten gooien terwijl Dalto aan het inschieten was. Dan was de D-side creatiever met de lichtgevende gele ballonnen, en ook de selectie droeg bij aan de sfeer door geel-zwarte slingers uit te delen aan de supporters.

Natuurlijk wilde Dalto zich revancheren voor de ruime nederlaag (35-24) in de uitwedstrijd van vorige week. Daarvoor had coach Jorrit Bergsma de vakken anders opgesteld, en keerde hij terug naar de formatie zoals die in het eerste deel van het seizoen speelde. Dat pakte niet onverdeeld succesvol uit, want het eerste aanvalsvak had de nodige moeite met scoren. Ook KCC kwam echter niet denderend uit de startblokken. Uiteindelijk brak Maarten de ban met het eerste doelpunt voor Dalto met een doorloopbal (1-1). Ondanks een mooi afstandsschot van Dico liep KCC uit naar 2-4. Dat patroon herhaalde zich nog twee keer: dankzij Anouk en Dico kwam Dalto langszij (4-4), maar opnieuw liep KCC twee doelpunten uit omdat de eerste aanval niet tot scoren kwam. Nu waren het Dico en Marlies die de stand weer gelijk maakten, waarna Maarten met een vrije bal voor het eerst voor een voorsprong zorgde. KCC miste vervolgens een strafworp, en liep zich stuk op de sterke verdediging van Dalto: in de eerste helft ging de vorige week nog zo productieve ploeg, vier keer door de schotklok. Ondertussen kwam Danny voor René in het veld, en zijn eerste schot was gelijk raak: 8-6. Vanaf dat moment kreeg Dalto de overhand, en dankzij nogmaals Dico en Danny werd een ruststand van 10-8 bereikt.

De tweede helft begon moeizaam toen ook het vak van Dico en Remy niet tot scoren kwam en KCC terugkwam tot 10-9. Opnieuw nam Anouk het heft in handen en met een sublieme doorloopbal zorgde zij voor 11-9. Een schot van Danny stuiterde daarna vanaf de korf twee meter de lucht in, om vervolgens toch door de mand te vallen, 12-9. Remy zorgde bij 12-10 met een slimme actie voor een vrije bal in de laatste seconde voordat de schotklok zou afgaan. Dico wist deze kans te benutten. KCC bleef zich stuk lopen op de verdediging van Dalto en schoot niet goed. Drie wissels tegelijk bij de stand van 13-11 moesten daar verandering in brengen, maar dat lukte maar even. Dalto had halverwege de tweede helft aanvallend een wat moeizame periode, maar bleef dankzij Danny op voorsprong (14-12). René kwam er nu in voor Remy om in het andere vak te steunen. Hij wist slim de schotklok te omzeilen door zijn eigen schot te vangen, en benutte daarna een korte kans voor 15-13. Met twee doelpunten van “gouden wissel” Danny werd het 17-13, en Dalto had de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat lukte echter niet, en KCC kwam terug tot 17-16. Dico moest zich intussen in de verdediging laten vervangen door Rudo vanwege kramp in de kuit, en Kaylee kreeg een gele kaart voor een overtreding bij het uitverdedigen van de tegenstander.  De scheidsrechter hield de spannende wedstrijd overigens strak in de hand, en floot ‘streng maar rechtvaardig’.

Als KCC in deze fase langszij was gekomen zou het een hachelijke zaak zijn geworden voor Dalto, maar Anouk zorgde met nog maar eens een onderschepping voor balbezit, en Maarten scoorde een doorloopbal voor de 18-16. KCC kwam echter terug tot 18-17, en er was nog niets beslist. Marlies nam een omdraaibal, maar die ging er net niet in. Rudo kwam in de verdediging voor Danny en hield de topschutter van KCC een paar keer van scoren af, wat cruciaal was. Met nog veertig seconden te gaan veroverde Maarten de bal in de verdediging met een ultieme actie aan de zijlijn. De aanval liet vervolgens zien geleerd te hebben van de wedstrijd tegen Nic, en speelde het koelbloedig uit. Met nog 15 seconden te gaan besloot Dico te schieten, het was raak, en de 19-17 overwinning was een feit.

Doelpunten Dalto: Dico 6, Danny 6, Maarten 3, Anouk 2, Marlies 1, Rene 1.

Play-off Dalto-KCC

Play-off Dalto-KCC

Meer foto’s volgen . . .

• De wedstrijd kun je nog eens bekijken op ons YouTube-kanaal.

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes