Winkelwagen (0)

0 likes

Trainersbijeenkomst Dalto – Positief coachen

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

20160831-Dalto-PositiefCoachen-211711
Foto Carolien van den Broek

[av_hr class=’invisible’ height=’4′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Afgelopen woensdag 31 augustus was het dan zover! De kick-off van het trainersseizoen onder leiding van Paul Voois (assistent hoofd Jeugdopleiding van FC Utrecht). De opkomst was super; bijna alle jeugdtrainers / begeleiders waren present. Na een korte introductie van Paul, konden we direct aan de slag. Eerst moesten we met zā€™n allen op alfabetische volgorde van onze voornaam staan, vervolgens op leeftijd. En dat leverde direct al hilariteit op. Daarna begon het serieuzere werk.

In kleine groepjes moest Ć©Ć©n persoon proberen een knoop in een touw te leggen zonder het touw los te laten. Hoe doe je dat? Zeker met een aantal coaches om je heen? Dat bleek niet zo makkelijk, totdat Paul de opdracht nog eens uitlegde. En wat was de les? Juist, eenduidig, kort en duidelijk communiceren, maar vooral NIET het woordje NIET gebruiken. En daarna was het appeltje-eitje.

Vervolgens hebben alle trainers een zelfscan uitgevoerd: Wat is volgens jou een trainer / coach? En hoe zie jij jezelf? In kleine groepjes werd hier over nagedacht en leerden we van elkaar. Tot slot van de avond een filmpje van Marc Lammers (voormalig bondscoach van de Hockeydames), waarin duidelijk werd wat POSITIEF COACHEN voor effect heeft. Kortom een leerzame avond, die zeker een vervolg gaat krijgen.

Binnen Dalto vinden we het belangrijk dat alle kinderen met plezier korfballen, maar ook willen we graag dat kinderen goed leren korfballen. En om dat te bereiken zijn weer trainers nodig. Wij zijn er trots op dat er ook dit jaar weer zoveel enthousiaste (jeugd) trainers met alle kinderen in de F, E, D, C, B en A aan de slag gaan.

Trainen geven lijkt soms makkelijk, maar is dat niet. Er komt best veel bij kijken. Daarom zijn we gestart met het opzetten van een trainersbegeleidingsteam die de (jeugd) trainers, met en zonder ervaring, gaan begeleiden; zowel op inhoudelijk (welke oefeningen kan ik geven aan welke leeftijdsgroep) als didactisch vlak (hoe geef ik feedback, hoe sta ik voor de groep? Etc.).

Vanuit de gemeente Utrechtse Heuvelrug krijgen we hierbij ondersteuning en is Paul Voois degene die ons is toegewezen. Onder zijn leiding zal dit seizoen een aantal bijeenkomsten / workshops gehouden worden waar POSITIEF COACHEN centraal staat. Binnen de vereniging is een team van begeleiders actief die de jeugdtrainers vanuit de club gaan begeleiden. Hieronder een overzichtje:

Kangoeroe Klup Esther Tabak
F1 en F2 Conny Ruward en Wouter van Vlijmen
E3 en E4 Carla van Aarsen
E1, E2 en D4 Edwin van Kooten Niekerk
D3 Marijke Schaafsma
D2 Anouk Brouwer
C4 en C3 Bert van der Wiel
C2 en B3 Edwin van Witzenburg

De eerste opdracht die de jeugdtrainers meegekregen hebben, is:

Let tijdens een training / wedstrijd nu eens alleen op de dingen
die GOED gaan en benoem deze.

Dus als je langs de lijn staat te supporteren, probeer dit ook eens! Probeer bijvoorbeeld na afloop van een wedstrijd van je eigen kind eens te zeggen wat je heel goed vond.

Mocht je meer willen weten, feedback op jouw training /coaching willen en je hebt nog geen begeleider of je zou graag begeleider willen worden, laat het mij dan even weten.

Groet,
Ingrid van Denderen-Puplichuijsen

ā€¢ Dit artikel vind je ook bij Commissies / Positief Coachen / Nieuws

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes