Winkelwagen (0)

Uit de krant, AD 14 november 2016

Dalto-Rohda

Remy Schulting (14) wint de rebound van Rohdaspeler Giovanni Massing.
Foto uit eigen archief.


De korfballers van Dalto schoten uit de startblokken door Rohda met 30-23 te verslaan. Dit seizoen staat alles in het teken van dat ene doel: een terugkeer in de Korfbal League.

Stan Bos
Driebergen

Met een elegante éénhandsworp probeerde Remy Schulting in de slotsecondes Dalto nog doelpunt 31 te bezorgen, maar zijn poging draaide half uit de korf. Dat was geen ramp, want de Driebergers hadden op dat moment de zege al in de tas. Schulting trachtte de trouwe aanhang aan de D-side nog even te belonen voor hun onaflatende steun, zelfs nu Dalto voor het eerst in ruim twintig jaar niet meer op het hoogste korfbalpodium acteert. Als er één supportersschare trouw is aan de geel-zwarten, dan is het die van Dalto.

Wennen
Het is inderdaad best even wennen, niet meer in de Korfbal League, het walhalla waar elke topkorfballer zich wil profileren. Dalto wacht een lange weg door de woestijn. In elk geval veertien competitiewedstrijden, twee of drie play-off-duels en eventueel een finale. De route is uitgestippeld, het is de vraag hoeveel hobbels Dalto tegenkomt. Zaterdag kreeg de formatie van Jorrit Bergsma alvast een voorproefje, toen Rohda op bezoek kwam. De Amsterdammers kleunden er vol in, zonder dat het gemeen werd. De Driebergers zijn als Korfbal League-degradant de te kloppen ploeg. De oppositie ruikt bloed.

Een 30-23 zege klinkt misschien overtuigend, maar tot vijf minuten voor tijd was de partij niet beslecht. Dalto moest tot het gaatje gaan. De vraag was hoe het achttal zich zou houden na de blessure van Mathijs den Ouden, die in elk geval zes weken is uitgeschakeld, maar deze week nog een mri-scan ondergaat om een kruisbandblessure uit te sluiten. Anders zijn ze hem een jaar kwijt. Dus werd Remy Schulting ingevlogen, de korfballer die drie weken geleden nog van Bergsma kreeg te horen dat hij dit zaalseizoen niet in de hoofdmacht zou starten.

Dus voelde de 23-jarige student bedrijfseconomie de druk op zijn schouders, daar draaide hij niet omheen. “Voor Mathijs is het heel vervelend”, zegt hij. “Dit is niet de manier om in het eerste te komen. Het is alweer drie weken geleden dat ik hoorde dat ik geen basisplaats had, dus in dat opzicht was de knop al omgezet. Toen Mathijs vorige week geblesseerd raakte, wist ik dat ik ging spelen. Dan wil ik belangrijk zijn voor de ploeg. Toch leefde ik niet anders dan anders naar deze wedstrijd toe. Het is toch lekker om in zo’n ambiance te korfballen?”

Daar had Schulting een punt. In de Korfbal League is alles anders, maar met de sfeer in sportcentrum Hoenderdaal heeft Dalto wel een uniek facet in handen. Het team voelt – in de goede zin van het woord – dan ook de plicht om voor de club en hun fans door het vuur te gaan. “Maar we willen zelf ook heel graag terug naar de League. We zullen meer moeten knokken en daardoor wat anders moeten spelen. Het doel is duidelijk. Daar werkt de hele club aan mee.”

Zaalkorfbal

Hoofdklasse

Dalto – Rohda 30-23 (16-12)
Scores Dalto:

Dico de Jager 6, Remy Schulting 3, Marlies Dingemans 1, Anouk Wezendonk 3; Maarten Groot Hulze 9 (Rudo Schulting 3), René Siedsma 3, Kaylee Alblas, Paula Bos 2.

OVVO – SDO 18-25 (5-10)
Scores OVVO:

Henk Fokker 7, Martijn Roos 4, Kevin IJzerman 4, Tim Backx 2, Yasha van Kattenbroek.

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

5 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes