Winkelwagen (0)

Uit de krant – interview Mathijs den Ouden

[av_hr class=’invisible’ height=’8′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

20161124 AD

Een jaar uit de roulatie

Korfballer Mathijs de Ouden van Dalto heeft zijn voorste kruisband afgescheurd. Uitgerekend in het jaar van de revanche moet hij toekijken.

AD foto Mathijs
Dalto-korfballer Mathijs den Ouden kreeg slecht nieuws te horen. Foto Marco Spelten

 

Stan Bos
Driebergen

Dinsdag zat Mathijs den Ouden in het UMC in Utrecht tegenover Frank Backx. De hoogleraar klinische sportgeneeskunde had slecht nieuws voor de 19-jarige korfballer van het Driebergse Dalto, maar bouwde de boodschap voorzichtig op. “Frank vertelde me dat mijn binnenband was opgerekt, maar daarna zei hij ook dat mijn voorste kruisband was gescheurd. Ik kon wel door de grond zakken en kon even niets meer zeggen”, vertelt Den Ouden. “Er flitsten allerlei dingen door me heen. Ik kan Dalto niet helpen en ook op school – ik volg een sportopleiding – kan ik niet met alles meedoen.”

Klap

Juist omdat den Ouden hoop had dat zijn blessure bij zes tot acht weken zou blijven, kwam de klap dinsdag hard aan. “Mijn wereld stortte een beetje in. Er was bloed en vocht uit mijn knie afgenomen en toen zei Frank Backx al dat er ergens sprake was van een scheurtje. Alleen ging ik in die tussenliggende periode steeds beter lopen en had weinig pijn. Ik kon alleen mijn knie niet volledig buigen en strekken. In mijn achterhoofd hield ik er rekening mee dat het mijn kruisband was. Helaas kwam dat  uit.”

Dat betekent – hoe wrang ook voor de Driebergse topschutter – dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. Vanaf de kant moet Den Ouden Dalto dan maar terug naar de Korfbal League schreeuwen. Er zit niets anders op. “Ik had juist onwijs veel zin in het zaalseizoen. Het is weliswaar een niveau lager, maar we gingen wel voor promotie spelen. Toen ik het slechte nieuws hoorde, zag ik het seizoen aan me voorbijflitsen. Het is heel erg balen.”

Toch kreeg Den Ouden veel steunbetuigingen. Hij informeerde eerst zijn Dalto-coaches Jorrit Bergsma en Ben Verbree. Daarna ging er een berichtje naar bondscoach Kees Vlietstra van Jong Oranje. Via de groepsapp van beide teams ontving Den Ouden tal van oppeppende reacties. “Dat doet me heel erg goed. Die opkikker had ik even nodig, want ik heb het er aardig lastig mee. Ik ben dinsdag, nadat ik het slechte nieuws hoorde, niet naar school gegaan. Ik zat er even helemaal doorheen. Mentaal is het zwaar, maar ik ga wel naar de wedstrijden kijken. Dat wordt ook van me verwacht. We zijn één team.”

Of de kans op promotie naar de Korfbal League door zijn afwezigheid is geslonken, waagt hij te betwijfelen. “Sommigen denken dat, maar Remy Schulting staat op mijn plek en kan het prima aan. Toch denk ik dat Dalto ook met deze ploeg naar de Korfbal League kan promoveren.”

[av_hr class=’invisible’ height=’8′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

20161124-AD-interview-Mathijs-

Ander nieuws

Dalto kerstklaverjassen, vrijdag 22 december

1 likes

Bio-Kultura, shirtsponsor van Dalto C2

5 likes

AD: “Dalto verrast met zege bij gedegradeerd Unitas”

4 likes

Verslag Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

3 likes