Winkelwagen (0)

0 likes

Uit de krant van 30 januari 2017

Driebergers verzuimen voor de derde keer een uitwedstrijd winnend af te sluiten

[av_hr class=’invisible’ height=’1′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Dalto is hardleers bij Unitas

De korfballers van Dalto zijn hardleers. Weer gingen de Driebergers mee in het vechtkorfbal van de tegenstander. Nu bleek Unitas te sterk (28-27). De weg naar de kruisfinales is er één vol hobbels.

Dalto-Unitas

 • Dico de Jager (8) breekt door na aangeven door Kaylee Alblas. Foto uit eigen archief

Stan Bos
Harderwijk

De bleke gezichten van teleurstelling spraken boekdelen. Dalto en uitwedstrijden; het is dit seizoen een ongelukkige combinatie. Niet alleen bij Nic en SDO ging het mis, zaterdag was Unitas in extremis te sterk voor de Driebergers. Met zo’n moyenne in uitduels mag Dalto zich eens achter de oren krabben. Dat concurrent Wageningen in de strijd om de tweede play-off-plek gelijkspeelde bij Rohda, was een geluk bij een ongeluk. Maar iedereen weet dat Dalto in deze vorm, tegen het surplus aan kwaliteit bij de opponenten om promotie naar de Korfbal League, niets heeft te zoeken in die kruisfinales.

Vechtkorfbal

Die constatering is stevig, maar Dalto is hardleers. Bij SDO ging de formatie van Jorrit Bergsma al mee in het vechtkorfbal van de thuisclub. Zaterdagavond gebeurde dat weer bij Unitas, terwijl Dalto een voorsprong van vijf punten verdedigde. „””Alleen verdomden wij het om op zes te komen”, zei aanvoerster Kaylee Alblas met lichte irritatie in haar stem. De scheidsrechter was erg scheutig met vrije ballen en strafworpen. Dus Unitas speelde veel naar binnen, terwijl wij maar van afstand bleven schieten. Daar moeten we slimmer mee omgaan”, vindt Alblas, die nog niet wil spreken van een uitsyndroom. “Dat hoop ik niet.”

Lang was er namelijk voor Dalto niets aan de hand. Na rust bouwden de Driebergers de voorsprong zelfs uit naar vijf punten, totdat de machine haperde en Unitas – onder leiding van de nieuwe Dalto-trainer Adriaan van Dijk, op gelijke hoogte kwam. Het was zo’n fase waarin Dalto even niet meer wist wat het moest doen en – opnieuw – werd overvallen door het dominante spel van de thuisploeg. Een zorgenkindje, zeker in de wetenschap dat de laatste fase van het zaalseizoen is ingegaan en Dalto zich bijna letterlijk naar de kruisfinales moet knokken.

Coach Bergsma zette het verlies wat scherper weg. Hij dacht dat Dalto het station was gepasseerd dat de ploeg zich zo simpel liet afbluffen. De Driebergers liepen in de meest cruciale fase in Harderwijk vooral rond als toeristen die een middagje Dolfinarium deden, dan van een team dat besefte dat het nu echt om de knikkers gaat. “Hier hadden wij nooit mogen verliezen”, zei een zwaar teleurgestelde Bergsma, die Dalto in zijn laatste seizoen graag weer naar de Korfbal League wil loodsen. “Blijkbaar hebben we weinig geleerd van die wedstrijd bij SDO. We krijgen genoeg kansen om er zes verschil van te maken, maar die moet je er dan wel ingooien. Dan is het gespeeld.”

Dat scenario kon de prullenbak in en dat andere draaiboek – plaatsing voor de kruisfinales – heeft nog een open einde. Als Dalto zich in maart wil plaatsen voor die beslissende duels, moeten de Driebergers ook de uitwedstrijden winnen. Over twee weken bij OVVO en over drie weken de mogelijk cruciale ontmoeting bij Wageningen. Laatstgenoemde ploeg staat op de tweede plaats, met één punt meer dan Dalto. Voor Bergsma is het verlies bij Unitas geen reden om in te grijpen. “Ik kan het wel weer gaan omzetten, maar we moeten er gewoon staan als team. Laten we zaterdag eerst maar eens winnen van SCO. Anders is het seizoen al klaar.”

Er was zaterdag in elk geval één man die in een vrolijke bui terugreed naar Driebergen. Adriaan van Dijk versloeg zijn vorige en toekomstige club en speelde zich met Unitas zo goed als zeker in veilige haven. Of hij volgend seizoen bij Dalto coach is van een Korfbal League-club is nog maar de vraag. Misschien was het wel zijn ploeg die voorkwam dat Dalto zich plaatst voor de kruisfinale. Het kan bijna niet anders dat Van Dijk zaterdagavond weliswaar vrolijk, maar ook met gemengde gevoelens in de auto naar huis stapte.

Hoofdklasse

Unitas – Dalto 28-27 (14-17)

Scores Dalto:
Dico de Jager 9, Maarten Groot Hulze 7, Remy Schulting 3, Anouk Wezendonk 3, Rene Siedsma 2, Kaylee Alblas, Marlies Dingemans, Paula Bos.

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes