Winkelwagen (0)

Uit de krant van donderdag 16 februari 2017

Stan Bos
Utrecht

Voor korfbalminnend Midden-Nederland kan het zo maar een mooi weekeinde worden. Liefst vier regionale clubs kunnen zich óf plaatsen voor de kruisfinales om promotie naar de Korfbal League, óf kunnen kampioen worden.

Hoofdklasser Dalto wacht overmorgen in en tegen Wageningen de belangrijkste wedstrijd van dit zaalseizoen tot nu toe. Makkelijk wordt het niet, want de gedeelde nummers twee Dalto en Wageningen hebben zestien punten. Wint Dalto, dan heeft de formatie van Jorrit Bergsma plaatsing voor de kruisfinales een week later helemaal in eigen hand als koploper Nic naar Driebergen komt. Wint Dalto met vier punten verschil of meer in Wageningen, dan is het op basis van het onderlinge resultaat zeker dat de Driebergers de play-offs halen. Bij een nederlaag moet Dalto op 4 maart niet alleen winnen van Nic, maar dan moeten de Groningers ook dit weekeinde punten verspelen.

Ook voor Tweemaal Zes uit Maartensdijk wordt het overmorgen een spannende dag. De overgangsklasser gaat fier aan kop, maar wacht de lastige uitwedstrijd bij nummer drie SKF, dat vier punten minder heeft. Bij winst is TZ in Veenendaal verzekerd van de titel en promotie naar de hoofdklasse.
Dat zou voor de tweede keer in de recente clubhistorie zijn. Zelfs bij een nederlaag heeft Tweemaal Zes de beslissing op 4 maart in eigen hand, als nummer twee Oost Arnhem naar De Vierstee komt.

DOS Westbroek, nu eersteklasser, is onder vertrekkend coach Steven Brink aan een opmerkelijke opmars bezig. Die is voorlopig nog niet klaar, want bij winst op Telstar kan ook bij de bescheiden dorpsclub de kampioensvlag uit. DOS Westbroek speelt op het veld dit seizoen al voor het eerst in de overgangsklasse, met de aanstaande
promotie bereikt de hoofdmacht ook dat niveau in de zaal.

Tot slot pakt tweedeklasser NOVA uit De Bilt zaterdag de titel en promotie naar de eerste klasse als de ploeg van Wouter van Brenk wint bij Regio’72 in Vaassen. Voor de gemeente De Bilt zou het een unicum zijn als de drie korfbalclubs -Tweemaal Zes, DOS Westbroek en NOVA- op één dag zouden promoveren.

Ander nieuws

Hemelvaart toernooi 2024

3 likes

Barhelden gezocht: er staan nog diensten open!

3 likes

Toernooien 2024

0 likes

Alle C-teams voorzien van trainers!

32 likes