Winkelwagen (0)

Uit de krant van maandag 6 maart 2017

Kinkje in kabel bij korfballers Dalto

Kaylee in het AD
Dalto-aanvoerster Kaylee Alblas in gedachten verzonken na de remise tegen Nic. Foto Marco Spelten

[av_hr class=’invisible’ height=’5′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

De korfballers van Dalto treffen KCC in de play-offs. Door de remise tegen Nic. (24-24) liepen de Driebergers het thuisvoordeel mis.

Stan Bos
Driebergen

Natuurlijk was Anouk Wezendonk iets meer dan een halve minuut voor tijd net wat assertiever dan haar tegenstandster. De korfbalster van Dalto had de bal stevig vast. De hele zaal zag dat, behalve scheidsrechter Marco van der Lucht en zijn grensrechter Arnold Alexander. Een Korfbal League-duo nota bene, die de actie affloten en daarmee Nic. nog één ultiem cadeau gaven om zich naast Dalto te schieten. Dat lukte. Daarna was er simpelweg te weinig tijd om die winnende nog te maken.

Dus eindigde de korfbalkraker in een bomvol Hoenderdaal in 24-24. Dalto bleef zo één treffer verwijderd van plek één – die het aan Nic. moest laten – en zo dus niet het thuisvoordeel afdwong in de play-offs. Dat mag Dalto vooral zichzelf aanrekenen, want voor rust acteerden de Driebergers onherkenbaar, zeker in vergelijking met de thriller in Wageningen, twee weken geleden. Daar droop de spanning uit de kieren van de sporthal en hield Dalto het hoofd koel. “Ik denk dat we nu iets te graag wilden”, legde coach Jorrit Bergsma de vinger op de zere plek. “Er zat spanning op, we waren onrustig in de hoofden.”

Dat uitte zich in een eerste helft vol verdwazing, gemiste kansen en verkeerd geplaatste ballen. Dalto mocht halverwege van geluk spreken dat Nic. niet al verder was uitgelopen. Dus was er na rust nog een gerede kans de Groningers de duimschroeven aan te draaien. Dat ging met horten en stoten, al schoot Dalto er in de tweede helft vijftien in, tegen negen voor rust. Toch bleef de beloning uit, door die extreem spannende slotfase, een epiloog die welhaast finalewaardig was, maar voor de Driebergers niet de ontknoping kreeg die het wenste.

Thuisvoordeel in de play-offs, wat was het lekker geweest, vindt ook aanvoerster Kaylee Alblas. “We hadden zaterdag heel graag de eerste wedstrijd in Hoenderdaal gespeeld, revanche willen nemen op Nic. en het goede gevoel van de laatste wedstrijden willen vasthouden. Dat we kort na de wedstrijd zo teleurgesteld zijn, zegt iets over hoe graag wij terug naar de Korfbal League willen. De hal zat weer eens vol en kijk eens hoe de D-side achter ons stond. We willen dit voor de fans en de club doen. Dat is onze grootste drive.”

KCC

KCC uit Capelle aan den IJssel wordt in een best-of-three de horde richting de finale, over drie weken in Papendrecht. De ploeg uit Zuid-Holland werd met grote overmacht eerste in die andere hoofdklasse. “KCC is een goed team dat makkelijk scoort”, weet Bergsma, die niet gelooft dat Dalto na deze remise is geknakt. Die overtuiging leeft ook bij Alblas, die met haar ploeg zaterdag eerst naar Capelle reist. “Over drie wedstrijden willen wij nog steeds in de Korfbal League staan. Ik zie dit gelijkspel tegen Nic. als een kinkje in de kabel.”

Dalto – Nic. 24-24 (9-12)

Scores Dalto:
Dico de Jager 5, Maarten Groot Hulze 5, Rene Siedsma 4, Remy Schulting 3, Paula Bos 3, Marlies Dingemans 2, Anouk Wezendonk 2.

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes