Winkelwagen (0)

Uit de krant van vrijdag 17 maart 2017

Maarten Groot Hulze
Maarten Groot Hulze. Foto Marco Spelten

De problemen met topschutter Maarten Groot Hulze zijn uit de wereld, dus ligt de focus van de korfballers van Dalto op de return met KCC, morgenavond. Winst is noodzakelijk.

Stan Bos
Driebergen

Groot Hulze ging zaterdagavond in de rust van het heenduel met KCC verbaal flink over de schreef. Trainer Jorrit Bergsma haalde zijn topschutter daarom naar de kant. Maandag volgden er gesprekken met de groep en sprak Bergsma één-op-één met Groot Hulze. “Dit onderwerp is uit de wereld”, vertelt Bergsma. “Wat Maarten in de rust heeft gezegd, was niet zo handig en zeker niet in het teambelang. Daar was hij zichzelf zaterdag ook al van bewust. Maarten heeft zijn verontschuldigingen aangeboden. Het gebeurde in emotie, hij wil koste wat het kost winnen.”

Bergsma heeft geen reden zijn topschutter morgen te passeren als Dalto en KCC de return in Driebergen afwerken. De coach laat nog in het midden of hij Groot Hulze opstelt. “We hebben als groep bij elkaar gezeten en er een streep onder gezet.” De Driebergers moeten wel, want bij een nieuwe nederlaag is de kans op een rentree in de Korfbal League voor dit seizoen verkeken.

Bergsma was niet te spreken over de tweede helft. “Die was ondermaats. Kort na rust ging het nog wel en geloofde ik er nog in dat we het zouden omdraaien. Daarna raakten we in een paar minuten de draad kwijt.”

Om de hoofdklassefinale te bereiken – volgende week zaterdagavond in Papendrecht – moet Dalto nog flink aan de bak. Als de Driebergers morgenavond winnen, volgt dinsdagavond in Capelle aan den IJssel het derde, beslissende duel. Bergsma gelooft er nog in. “Zo groot is het verschil met KCC niet. Ook bij Wageningen was het onze laatste kans om ons te plaatsen voor de play-offs. Die wedstrijd wonnen wij ook. Het wordt zeker niet makkelijk, maar er is geen reden om te wanhopen.”

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

4 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes