Winkelwagen (0)

0 likes

Uit de krant van woensdag 22 maart 2017

Korfballers Dalto lopen finaleplek mis na verlies van KCC

Dalto in het AD
Paula Bos treurt om uitschakeling van Dalto, terwijl KCC feest viert. Foto Marco Spelten

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

De Korfbal League is nog ver weg in Driebergen. Vijftien treffers bij KCC waren voor de korfballers van Dalto te weinig om een finaleplek af te dwingen (17-15).

Stan Bos
Capelle aan den IJssel

Geen geelzwarte brigade zaterdagavond in Papendrecht, waar Dalto zo graag de kroon op het zaalkorfbalseizoen wilde zetten. Gewogen en te licht bevonden op basis van de drie duels tegen KCC en zeker als je kijkt naar de conduitestaat in topwedstrijden. De Driebergers streden, knokten en toonden bergen toewijding, maar het mocht niet baten. Gisteravond mocht Dalto lang hopen op een finaleplek, maar na de pauze was het ondermaats. Niet eens zozeer in verdedigend opzicht, maar zeven doelpunten in één helft is geen recept voor een zege.

Dure missers

Dus ook niet voor een plek in eindstrijd, dat het huzarenstukje had moeten worden. Van de zeven topwedstrijden dit zaalseizoen (Nic., Wageningen en
KCC) won Dalto er slechts twee. Wie naar de hele jaargang kijkt, kan niet anders dan concluderen dat de ploeg van Jorrit Bergsma simpelweg tekort
kwam om binnen één seizoen weer terug te keren naar die zo geambieerde Korfbal League. Gisteravond nog wel het beste uitgedrukt in de twee gemiste strafworpen na rust van Maarten Groot Hulze (op 11-11) en Dico de Jager (op 13-12). Dure missers op momenten dat de druk misschien wel onmenselijk groot was.

Emoties

Zo’n wedstrijd was het namelijk ook. Niet goed, wel vreselijk spannend. De emoties dropen uit de kieren van sporthal Schenkel in Capelle aan den IJssel, waar Dalto steun kreeg van meer dan tweehonderd supporters. Juist voor die trouwe aanhang wilden de Driebergers terug naar het hoogste niveau. De club vindt dat ze daar thuishoren, maar dat was binnen de lijnen niet zichtbaar genoeg. De droom ligt aan diggelen. Hoenderdaal is volgend seizoen weer gewoon hoofdklasseterrein. Geen PKC op bezoek, maar de streekderby tegen Tweemaal Zes uit Maartensdijk.

Dat is een hard gelag, zeker voor scheidend coach Bergsma, die de ploeg na de degradatie van afgelopen seizoen zo graag weer naar de Korfbal League
had geloodst. Gisteravond nam hij na de wedstrijd troostende woorden in ontvangst van zijn opvolger Adriaan van Dijk. “De pijn van dit verlies voel ik nu niet, maar dat komt nog wel”, zegt Bergsma. “Een terugkeer in de League was ons belangrijkste doel, maar op basis van de laatste twee weken kan ik niemand iets verwijten. Iedereen heeft alles gegeven, ook deze wedstrijd weer. Niemand liet de kop hangen. In zulke wedstrijden heb je twee spelers nodig die excelleren. Die hadden we niet.”

Opnieuw beginnen

Dus wordt het voor Dalto uithuilen en opnieuw beginnen. Onder een nieuwe coach, oud-speler Adriaan van Dijk, waar zonder twijfel van wordt verwacht dat hij de ploeg komend seizoen wél naar het hoogste korfbalpodium leidt. Waarschijnlijk met grotendeels dezelfde groep in wederom een seizoen waar hoop en realiteit om voorrang zullen vechten.

KCC – Dalto 17-15 (7-8).
Scores Dalto: Maarten Groot Hulze 5, Dico de Jager 4, Remy Schulting 3, René Siedsma 2, Marlies Dingemans.

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

3 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes