Winkelwagen (0)

0 likes

Uit het AD: “Dalto wint in extremis”

Driebergse korfballers na golden goal met één been in finale

Dalto in het AD
Maarten Groot Hulze en Paula Bos (5) juichen na weer een treffer van Dalto. Foto Marco Spelten.

[av_hr class=’invisible’ height=’4′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Een golden goal was nodig om de korfballers van Dalto met één been richting de hoofdklassefinale te lanceren. De Driebergers wonnen in een uitzinnige sporthal in Wormer het eerste play-off-duel van Groen Geel: 31-32.

Stan Bos
Driebergen

Zo’n avond was het dus. Spanning, passie, topsport pur sang, een noodschot en een golden goal. Pure reclame voor koning korfbal. De snelkookpan van emoties kookte over in een kolkende korfbalhal in Wormer, waar zeshonderd mensen twee uur lang een adrenalinekick hebben gevoeld. Het was zo’n avond waar Dalto zich een volwassen Korfbal League-kandidaat toonde op momenten dat Groen Geel de buit voor het eigen gevoel binnen had. De Driebergers hielden in een fantastische ambiance het hoofd uiteindelijk koel.

Dat vervulde de trainers Adriaan van Dijk en Mariska Veldheer met de meeste trots. Het enige dat zij hun ploeg kwalijk konden nemen, is dat het team bij een 20-24 voorsprong Groen Geel de duimschroeven niet verder aandraaide. De Noord-Hollanders lagen op de grond, maar herrezen onder de felle aanmoedigingen van het thuispubliek en de intens inconsequente scheidsrechter Marcel Winters. 20-24 werd 26-26, 28-28 en – dertien seconden voor tijd – zelfs 29-28. Dalto leek in de slotminuut in de behendig uitgezette val te zijn gelopen, totdat Mathijs den Ouden twee seconden voor tijd een ultieme poging ondernam: 29-29. “Ja, het was een noodschot”, beaamde hij.

Golden goal

De treffer was er één met verregaande consequenties. Er moest een winnaar komen, dus kreeg de toch al pikante ontmoeting vijf extra minuten vol spanning. Den Ouden scoorde twee keer, maar Groen Geel deed hetzelfde: 31-31. Kortom, een golden goal moest de beslissing brengen in een naar adem happende hal. Dalto kreeg een strafworp, Rene Siedsma behield zijn innerlijke rust. Groen Geel mocht het daarna nog één keer proberen, maar toen Dalto de bal onderschepte en naar het eigen aanvalsvak bracht, was het Driebergse feestje compleet. Dalto staat met één been in de hoofdklassefinale. Winst, komende zaterdag in Driebergen, volstaat.

Tranen vloeiden alsof de eindstrijd al in de tas was. Zelden ging Dalto zo diep. “Voor het eerst sinds lange tijd speel ik weer een keer in de play-offs”, zei Den Ouden. “Voor rust was ik te gretig. Dat zei ik ook in de rust. Mijn ploeggenoten hielden vertrouwen in me en zeiden: hij valt wel, hij valt wel. Dat vertrouwen doet mij ongelooflijk goed. Nu willen we het zaterdag thuis afmaken en over twee weken de finale spelen in Papendrecht.” Coach Adriaan van Dijk was verguld over de rechte rug die zijn ploeg liet zien. “Groen Geel dacht dertien seconden voor tijd dat ze ‘m binnen hadden, maar als je kijkt naar het karakter van deze ploeg en hoe ze zich er overheen zetten, dan vind ik dat enorm knap. Daarbij lieten wij ons niet leiden door beslissingen van de scheidsrechter. Wij zijn zo veel verder dan aan het begin van het seizoen.”

In de mêlee aan supporters rende pa Den Ouden naar zoon Mathijs en gaf hem een kus op zijn wang. Apetrots was senior op zijn telg. Zaterdagavond mocht het.

Hoofdklasse, play-offs

Groen Geel – Dalto 31-32 (14-16)

Scores Dalto:
Mathijs den Ouden 9, Maarten Groot Hulze 8, Rene Siedsma 6, Dico de Jager 4, Paula Bos 2, Ya-Wen Lin 2, Anouk Wezendonk.

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes