Winkelwagen (0)

Uit het AD: “Oude kwaal nekt Dalto” over de verloren finale

Driebergse korfballers geven riante voorsprong weg in finale

Finale Dalto/Klaverblad Verzekeringen - DeetosSnel
Ontgoocheling bij Maarten Groot Hulze en de Dalto-aanhang na de verloren finale. Foto uit eigen archief

[av_hr class=’invisible’ height=’4′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Driebergen huilt. De korfballers van Dalto verloren zaterdag op miraculeuze wijze de hoofdklassefinale van DeetosSnel: 25-26. In de herkansing voor een plek in de Korfbal League wacht een best-of-3 tegen DVO uit Bennekom.

Stan Bos
Papendrecht

17-10. Het stond er echt. Negentien minuten voor tijd. De zege zat in de tas. Het was een kwestie van uitspelen, van langzaam toeleven naar dat laatste fluitsignaal, naar de ontlading, naar het Driebergse volksfeest, naar die zo gehunkerde rentree in de Korfbal League. Maar Dalto faalde, liet DeetosSnel in de wedstrijd komen, was misschien wel een tikkeltje hautain met de houding dat het allemaal wel goed zou komen. Dat kwam het niet. De avond van de terugkeer ontaardde in de nacht van het tranendal.

Niemand die het in een bomvolle PKC-hal begreep. De desillusie spatte uit de ogen. Van de spelers, staf en supporters, die zich na rust al in de Korfbal League waanden. Hoe kon het zo misgaan? Dalto scoorde niet meer mee, Jimin de Vries kreeg alle ruimte om zijn productie op te voeren. Scheidsrechter Ronald Buis weigerde de Driebergers een paar keer te belonen met een strafworp voor een herhaalde overtreding, terwijl de leidsman aan de andere kant gretig stippen uitdeelde. Een vingerwijzing naar de arbitrage zou vanuit Dalto-kant echter te simpel zijn. Er was maar één ploeg waaraan Dalto de nederlaag had te wijten: aan Dalto.

Druk

“Ik had niet eens door dat we met zeven doelpunten voor stonden”, zei Maarten Groot Hulze, die de hoofdklassefinale met DeetosSnel vooraf nog bestempelde als de belangrijkste wedstrijd in zijn carrière. “Misschien was voor sommige spelers de druk te hoog. Tegen Groen Geel waren we twee keer heel goed en ik vond ons nu ook niet heel slecht spelen. Maar je begint wel weer gewoon op 0-0. De eerste helft schoten we een heel goed percentage, de tweede helft was het heel belabberd. Als je niet meescoort, dan wordt het gewoon een heel lastig verhaal. Om een finale te winnen, moeten alle acht spelers goed zijn. Vanavond waren er vijf goed. Dan win je niet. Dit is echt vreselijk balen.”

Niet voor het eerst dit zaalseizoen was het een oude kwaal die Dalto nekte; een nederlaag in de slotfase. De Driebergers leken daar het juiste medicijn voor te hebben gevonden, maar in de eindstrijd was Dalto het recept voor een geslaagde afloop even helemaal kwijt. Dus mag en moet de ploeg aan de bak. In een best-of-3 met de nummer negen uit de Korfbal League, DVO uit Bennekom, vecht Dalto voor een ticket op het hoogste korfbalpodium. Vier dagen heeft Dalto om de wonden te likken. Woensdagavond komt DVO naar Hoenderdaal.

Coach Adriaan van Dijk: “Na de wedstrijd zaten we bij elkaar en hebben we gezegd dat we dit verlies moeten nemen. We veranderen hier niets meer aan. Deze ploeg kan zich weer opladen. Daar zijn we een stuk volwassener in geworden. Nu moeten we het maar zoeken via de lange weg.”

Groot Huize weigert ook bij de pakken neer te zitten. “Uit deze wedstrijd nemen we de goede dingen mee. Dan kan het ook zo maar onze kant opvallen.”

25-26. Het stond er echt. Woensdag en zaterdag krijgt Dalto een nieuwe kans om te laten zien dat er dit seizoen serieuze stappen zijn gezet in Driebergen.

Dalto – DeetosSnel 25-26 (14-9).

Scores Dalto:
Maarten Groot Hulze 6, Dico de Jager 5, Mathijs den Ouden 5, Ya-Wen Lin 3, Pia Donkers 2, Paula Bos, Anouk Wezendonk, Karin van de Brink.

Ander nieuws

Dalto kerstklaverjassen, vrijdag 22 december

1 likes

Bio-Kultura, shirtsponsor van Dalto C2

5 likes

AD: “Dalto verrast met zege bij gedegradeerd Unitas”

4 likes

Verslag Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

3 likes