Winkelwagen (0)

Uit het AD van donderdag 2 maart 2017

Dalto kan tegen Nic thuisvoordeel afdwingen in play-offs

‘We horen in League’

De korfballers van Dalto zijn zaterdag bij winst op koploper Nic. verzekerd van het thuisvoordeel in de play-offs. Marlies Dingemans (25) gelooft in een terugkeer naar de Korfbal League.

Marlies en Maarten in AD

Stan Bos
Driebergen

Dalto feestte na de zinderende zege in en tegen Wageningen nog even flink na in de eigen kantine. Vorige week zaterdag plaatsten de Driebergers zich voor de play-offs door een treffer in de slotseconde van Maarten Groot Hulze. “Daarna hadden we een week vrij”, vertelt Marlies Dingemans, “en zagen we elkaar dinsdag weer.”

De knop is om, want overmorgen wacht Dalto opnieuw een mooie uitdaging. Bij winst op koploper Nic uit Groningen verovert nummer twee Dalto niet alleen de eerste plaats, maar ook het thuisvoordeel in de play-offs om promotie naar de Korfbal League. Dan ontloopt Dalto de onbetwiste koploper in de andere hoofdklasse, KCC uit Capelle aan den IJssel. Al is dat volgens Dingemans geen doel op zich. “Volgens mij maakt het niet zo veel uit. Als wij de finale halen en KCC ook, moeten we ook dan van ze winnen.”

Na de sterke optredens tegen OVVO en Wageningen is het vertrouwen flink toegenomen. Er wacht bovendien ook nog in een ander opzicht revanche tegen Nic. “De uitwedstrijd was het absolute dieptepunt van dit seizoen. Dat was de ommekeer. Na dat duel is er veel veranderd in de vaksamenstelling.”

Toch ondervond Dalto nog een andere hobbel. Ook Unitas-uit was pover. Bij de Driebergers ontstond het besef dat er een klein wonder voor nodig was om de play-offs te halen. “We hadden geluk dat onze concurrenten punten verspeelden. Geluk dwing je af’, vindt Dingemans, die voor het tweede seizoen op rij een vaste waarde is in het eerste team. Ze merkt dat de play-off-koorts is toegenomen bij Dalto en de aanhang. “Het moet nu wel heel gek lopen, willen wij niet promoveren. Dalto hoort thuis in de Korfbal League.”

Ander nieuws

Hemelvaart toernooi 2024

3 likes

Barhelden gezocht: er staan nog diensten open!

3 likes

Toernooien 2024

0 likes

Alle C-teams voorzien van trainers!

32 likes