Winkelwagen (0)

Update Technische Commissie

Graag praten we jullie bij over de ontwikkelingen de afgelopen tijd en wat er komen gaat.

Trainersopleidingen en –begeleiding
Woensdag 21 september vond bij Dalto de clinic ‘Training geven The Basics’ plaats. Tien enthousiaste trainer-coaches van de F-, E- en D-jeugd die net begonnen zijn, namen hieraan deel. De clinic werd namens het KNKV gegeven door Daniël van Münster. Tijdens de clinic kwamen de basisbeginselen van het training geven en coachen aan bod. Een mooie start voor een nieuwe lichting trainer-coaches!

Trainersclinic 21 september 2022

[av_gallery ids=’56600,56599,56598′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’3′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

Maandag 17 oktober start ook de KT3 bij Dalto. Deze opleiding wordt verzorgd door voor Dalto bekende gezichten: Rick Memelink, Timon den Hartog en Martijn Sprangers. Zij zullen in negen bijeenkomsten dieper ingaan op het training geven en coachen. Vanuit Dalto doen hieraan mee: Rosanne Bovenberg (D1), Tycho Jongmans (C1), Jasper van Rooijen (C2), Nathalie Drost (B2), Dammy van der Kaaij (A1) en René van Hove (A4). Ondertussen is ook de KT4 vorige week gestart. Hieraan doen Thijs Rodenburg (B1), Tjeu van der Lit (A1) en Leen Willems (S2) mee. Volop ontwikkeling dus!

Tot slot worden er ook op het gebied van trainersbegeleiding stappen gezet. Zo zijn er al vier trainersbegeleiders actief bij diverse teams om onze trainer-coaches verder te helpen in hun ontwikkeling. Op de achtergrond wordt daarnaast gewerkt aan een plan voor een vaste trainersbegeleider.

Afmelden voor trainingen en wedstrijden
De afgelopen tijd konden ongeveer tien wedstrijden niet doorgaan. Soms omdat de tegenstander niet kon, maar ook een aantal keer omdat wij geen team op de been konden brengen. Dit zorgt voor veel werk voor onze wedstrijdsecretariaten en de betrokkenen daarbij en is niet fijn voor de tegenstander en degenen die wel kunnen. Op het veld kunnen wedstrijden nog wel verplaatst worden, maar gelet op de zaalcapaciteit is dat tijdens de zaalcompetitie bijna onmogelijk. We willen jullie dus vragen om zo veel mogelijk bij wedstrijden aanwezig te zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor de trainingen. En als je wordt gevraagd om in te vallen, vooral doen! Daarmee helpen we elkaar.

Trainer-coaches in het nieuw!
Het duurt nog even, maar alle trainer-coaches zullen een nieuw trainingsjack ontvangen! De inventarisatie van maten is bijna afgerond zodat alles besteld kan worden. Zo loopt iedereen er straks weer herkenbaar bij.

Coördinator senioren en C-jeugd gezocht
We zijn op zoek naar twee personen die de rol van coördinator senioren (Dalto 5 tot en met 8) en de C-jeugd op zich willen nemen. In die rol ben je het aanspreekpunt voor (veelal) praktische vragen van spelers, ouders en trainer-coaches. Korfbalervaring is geen vereiste. Mocht je meer willen weten, neem vooral contact met ons op!

Namens de Technische Commissie

Anke Visser & Robin Meerman

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

5 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes