Winkelwagen (0)

Update van de Arbitragecommissie

Het laatste bericht over onze scheidsrechters is al weer van even geleden, tijd voor een update dus!

Versterking Arbitragecommissie
We beginnen direct met goed nieuws! Wouter van Vlijmen versterkt namelijk sinds kort de Arbitragecommissie. Hij is KNKV-scheidsrechter en beoordelaar voor het KNKV en begeleidt binnen Dalto onze scheidsrechters. Samen met Robin doet hij nu de wekelijkse aanwijzingen van de scheidsrechters. Uiteraard zijn we daar blij mee!

Week van de Scheidsrechter
Wouter van Vlijmen in actie als scheidsrechter.

Ontwikkelingen S-team
Helaas zijn een aantal (jeugd)scheidsrechters het afgelopen seizoen gestopt. Met de inzet van onze huidige scheidsrechters, die nu veel vaker fluiten, worden alle wedstrijden bij Dalto gelukkig nog geleid door ervaren scheidsrechters of scheidsrechters in opleiding. Wel is het nodig dat het S-team weer uitbreidt en daarom is het goed nieuws dat Mathijn en Pien uit de C2 de uitdaging zijn aangegaan: Mathijn heeft al twee wedstrijden gefloten en Pien start zaterdag. We gaan nog op zoek naar in ieder geval twee extra jeugdscheidsrechters. Lijkt het jou wel wat? Laat het ons dan vooral weten!

Onze verplichtingen vanuit het KNKV
Het KNKV heeft met alle korfbalverenigingen afgesproken dat alle wedstrijden in het wedstrijdkorfbal gefloten worden door een neutrale KNKV-scheidsrechter. Een neutrale scheidsrechter is een KNKV-scheidsrechter die niet lid is van de thuis- of gastclub. Dat betekent dat de scheidsrechters van Dalto elk seizoen een bepaald aantal wedstrijden bij andere verenigingen moeten fluiten. Ook het beoordelen van KNKV-scheidsrechters en als juryvoorzitter optreden tellen mee. Als we niet aan de verplichting voldoen, krijgen onze seniorenteams het daaropvolgende seizoen punten in mindering en betalen we een extra financiële bijdrage aan het KNKV. Om dat te voorkomen moeten we dit zaalseizoen 85 wedstrijden bij andere verenigingen fluiten of beoordelen of als juryvoorzitter optreden.

Op dit moment staat de teller op 71, nog 14 wedstrijden te gaan dus. Daarvoor hebben we nog drie competitiedagen. Het lijkt erop dat het door onze inzet van KNKV-scheidsrechters, beoordelaars en juryvoorzitters net gaat lukken om aan de verplichting te voldoen om punten in mindering te voorkomen. Uiteraard houden we dit de komende drie weken goed in de gaten!

Namens de Arbitragecommissie

Robin

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

5 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes