Winkelwagen (0)

Verslag Dalto/BNApp.nl C2

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste competitiewedstrijd op het programma. We moesten aantreden tegen de Meeuwen. We zouden vandaag na de wedstrijd het vorige week behaalde kampioenschap vieren. Maar we wilden wel eerst iets moois laten zien.

Kampioensfoto C2

De temperatuur liep aardig hoog op voor de wedstrijd. We bespraken dat het belangrijk was ons goed koel te houden met water en dat we veel moesten drinken. Verder spraken we af om soms keuzes te maken om de energie te kunnen verdelen. Dat betekende dat niet iedere bal altijd uitverdedigd hoefde te worden.

De wedstrijd zelf startte zeer positief met een snelle doorloopbal (met één hand genomen) van Tycho. Kort daarna mocht Stijn Kuin een strafworp nemen. Deze nam hij overtuigend, waardoor we met 2-0 van functie konden wisselen. We konden direct daarna vlot uitlopen op de Meeuwen. Er werden in korte tijd veel goals gemaakt. C2 speelde overtuigend. Ik zag mooie lange ballen gegooid worden en dat de spelers elkaar goed uitspeelden. Zowel de mannen als de vrouwen hadden een goede timing wat betreft aangeef of afvang. Hierdoor waren  de meeste aanvallen lang en effectief. Er werden over veel schijven kansen gecreëerd. Ik genoot ervan. Helaas had ik geen scoreformulier meegenomen en ging het scoreverloop zo snel dat ik nu niet elke score aan een naam kan koppelen. Bij rust stond het 13-0 en dat hadden we van te voren toch niet gedacht.

Tycho speelde net als de rest van het team een geweldige eerste helft, maar bleek zich aan het einde van de eerste helft leeg gespeeld te hebben. Hij ondervond veel hinder van de zon, waardoor het verstandig was hem te vervangen voor Roy. Roy zou in de tweede helft nog zorgen voor enige hilariteit. Tegen mijn duidelijke aanwijzingen in scoorde hij twee keer van afstand en dat werd leuk gevonden aan de kant ( eigenwijs kind 😉 ). Tien minuten voor tijd mochten de reserves Annelotte, Mirthe en Simon er nog even in. Bij een 18-4 stand floot scheidsrechter Edwin van Kooten Niekerk de wedstrijd af.

Na alle felicitaties konden we aan de taart en de bubbels. Wat mij betreft kunnen we terugkijken  op een mooi seizoen. Niet alleen vanwege een kampioenschap dat gevierd kon worden, maar ook vanwege het plezier en de mooie ontwikkeling die we hebben kunnen zien bij de spelers van C2. Ik herinner me nog goed hoe moeilijk het was om onder de druk van Telstar en Wageningen uit te kunnen komen tijdens de eerste veldwedstrijden van het seizoen. Door nu slimmer te lopen, sneller te spelen, goed te kijken naar elkaar en beter te timen kunnen we ons daar nu aardig onderuit spelen. Het opbrengen van de bal naar de aanval verloopt ook beter dan aan het begin van seizoen. Verder zijn er denk ik ook nog wel persoonlijke ontwikkelingen te noemen. Het was een mooi jaar jongens en meiden, ik ben er trots op dat ik samen met Siem en Louk jullie trainer mocht zijn.

Edwin

Ander nieuws

Hemelvaart toernooi 2024

3 likes

Barhelden gezocht: er staan nog diensten open!

3 likes

Toernooien 2024

0 likes

Alle C-teams voorzien van trainers!

32 likes