Winkelwagen (0)

Verslag en filmpje Wageningen – Dalto/BNApp.nl

[av_hr class=’invisible’ height=’6′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Wageningen-Dalto
Facebook-foto Dalto D-side

[av_hr class=’invisible’ height=’6′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Gesteund door honderden supporters uit Driebergen heeft Dalto in Wageningen op een prachtige manier revanche genomen voor de thuisnederlaag eerder dit seizoen. Door de overwinning met 26-29 is het onderling resultaat gelijk, en geeft het verschil in doelsaldo (40 doelpunten) voldoende zekerheid om te kunnen zeggen dat de playoffs binnen zijn. Aan het begin van de tweede helft legde Dalto de basis voor de winst door terug te komen van 14-13 naar 14-17. Het werd daarna nog heel spannend, maar vanaf 24-24 had Dalto weer de leiding. In een bloedstollende laatste minuut werd het verschil eerst naar drie getild, maar Wageningen kwam zes seconden voor tijd terug tot twee. Met nog twee seconden op de klok scoorde Maarten Groot Hulze de bevrijdende 29e goal, waarna het veld werd bestormd door de uitzinnige aanhang. Al met al een historische wedstrijd voor Dalto!

Verslag: Johan de Groot

Veel gespannen gezichten bij de Dalto-spelers voorafgaand aan de wedstrijd, en dat was niet verwonderlijk. Iedereen wist dat de play-offs vanavond gewonnen of verloren konden worden. Dat leidde tot een wat nerveus begin bij Dalto, en mede dankzij twee goals van ex-Daltospeler Rik Brouwer liep Wageningen uit naar 3-0. Tijd voor een andere Brouwer om iets terug te doen, in dit geval Anouk, die voor de eerste Dalto-score zorgde. Daarna kroop Dalto langzaam dichterbij, met onder meer een mooi afstandsschot van Rene (5-4). Toch waren er ook wat slordigheden in de verdediging, die tot een vrije bal of een stip voor Wageningen leidden, waardoor zij aan de goede kant van de score bleven. Bij 6-4 ging een variant op een vrije bal voor Dalto de mist in, maar even later zorgde Remy toch weer voor de aansluiting (6-5). Duidelijk was dat Dalto verdedigend meer grip had op de heren van Wageningen dan in de heenwedstrijd, doordat het de dames veel moeilijker werd gemaakt om hen aan te spelen. Soms leidde dat tot een kans voor de dames van Wageningen, maar die gingen daar niet al te scherp mee om.
Zo kwam Dalto terug tot 7-7, een doelpunt van Dico na een lange aanval met wel zes schotpogingen. Toch liep Wageningen weer uit naar 11-8 (met behulp van een dubieuze stip), maar Dalto toonde veerkracht, en door een goal van Marlies werd het weer gelijk (11-11). Met een stip van Rene kwam Dalto zelfs voor het eerst voor (12-13), maar bij rust was er toch een kleine voorsprong voor Wageningen (14-13).

Dalto kwam messcherp terug uit de kleedkamer, het eerste schot van Remy was gelijk raak, en daarna zorgde Dico met een doorbraak (stip Rene) en een schot voor 14-16, en Remy zelfs voor 14-17. Na drie minuten in de tweede helft was de coach van Wageningen al gedwongen om een time-out te nemen. Wageningen ging aanvallend meer de overtreding opzoeken, en dat lukte tot op zekere hoogte, ze kwamen terug tot 18-19.Er was nog niets beslist, maar Dalto liet hier duidelijk zien gekomen te zijn voor de overwinning, en ook dat het daar de kwaliteit voor in huis heeft. Zo zat Dico verdedigend steeds heel kort op Luuk van der Kuilen, en wist Anouk met een blok wel raad met de aanmoediging vanuit de D-side (“op de neus”).
Rudo kwam verdedigend te hulp na het inbrengen van Marvyn Toonen aan Wageningse kant, en coach Jorrit Bergsma had ook nog een troef achter de hand: Eva Sprangers, lid van het Dreamteam van Dalto dat in 2008 Nederlands kampioen werd door PKC op eigen veld een pak slaag te geven. Haar schoten (Wageningen liet noodgedwongen de dames van Dalto meer vrij) rolden helaas net over korf, maar zij pakte in de slotfase wel een aantal cruciale rebounds en aangeven.

Het wedstrijdbeeld was het omgekeerde van de eerste helft: Dalto had het initiatief en Wageningen moest alles op alles zetten om  terug te komen. Dat lukt bij 21-21, maar daarna liep Dalto weer weg. Dico zorgde met 21-24 voor het eerst voor een voorsprong van drie, hij was in de tweede helft goed voor zes doelpunten. Weer wist Wageningen terug te komen (24-24). Vervolgens volgde een chaotische maar cruciale aanval voor Dalto, die door Marlies met een onvervalste buzzer-beater werd afgerond (24-25). Zo werd voorkomen dat de wedstrijd kantelde, en gaf Dalto de voorsprong niet meer uit handen. Bij 25-26 miste Wageningen een groot aantal kansen op de gelijkmaker, en Maarten zorgde uit een korte kans voor 25-27, met nog 1 minuut te spelen. Time-out. De overwinning leek binnen, maar er was nog een vraag: gaat het lukken om met drie doelpunten verschil te winnen? Anouk pakte de verdedigende rebound, en Dico schoot raak met nog tien seconden op de klok: 25-28. Bij Wageningen werd toen Jasper Broenink in stelling gebracht, en hij schoot raak:26-28, met nog zes seconden te gaan. Bij deze eindstand zou Dalto nog minimaal gelijk moeten spelen tegen Nic om de play-offs te halen. Maar toen kwamen de beslissende vier seconden: Paula speelt de bal naar Rudo in de aangeef, terug naar Maarten, en die maakte aan alle onzekerheid een eind door trefzeker raak te schieten. In de laatste twee seconden kon Wageningen niets meer doen, en de supporters van Dalto bestormden juichend het veld, en namen Maarten  op de schouders.
Een schitterende wedstrijd, waarin Dalto in alle opzichten het beste uit zichzelf haalde: tactiek, kwaliteit, strijdlust, stressbestendigheid en teamgevoel!!

Doelpunten Dalto: Dico 8, Maarten 7, Rene 6, Remy 5, Marlies 2, Anouk 1.


 

Kippenvel, met dank aan sponsor Chef fashion.

[av_video src=’https://dalto.nl/wp-content/uploads/2017/02/20170218-Kippenvel-Wageningen-Dalto.mp4′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ custom_class=”]

Ander nieuws

Dalto kerstklaverjassen, vrijdag 22 december

1 likes

Bio-Kultura, shirtsponsor van Dalto C2

4 likes

AD: “Dalto verrast met zege bij gedegradeerd Unitas”

4 likes

Verslag Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

3 likes