Winkelwagen (0)

Verslag van de finale

TEAM NL U19 (dalto A1) wint zilver op Worldcup Beachkorfbal 2023 in Wroclaw

Dag 2
Na een fantastische dag gisteren met drie overwinningen uit vier wedstrijden, begon dag 2 van het toernooi met de tweede wedstrijd tegen gastland Polen. Een superleuk gedreven team. Onze toppers vlogen uit de startblokken en we kwamen al snel 2-0 voor. De Polen knokken zich terug in de wedstrijd met twee goals. Oeps, tandje erbij en geduldig spelen, want de kansen kwamen wel. En dat gebeurde gelukkig. Uiteindelijk werd het een ruime overwinning. Goed begin van de dag.

De tweede wedstrijd was tegen de Belgen. Goede ploeg en hoewel we gisteren tegen de Belgen gewonnen hadden, zou het geen gemakkelijke wedstrijd worden. De Belgen moesten namelijk winnen om de finale te kunnen halen. Wat een spannende wedstrijd was dit, met kansen over en weer. De Belgen waren net iets te sterk en wonnen met één punt verschil. Dat was balen, maar de finale was niet in gevaar. En de finale was weer tegen de Belgen die goed in het toernooi zaten.

En dan de finale. Wat een sfeer en wat een ambiance in het Beach Stadium. Strakke, gespannen koppies inclusief het mediateam, de coaches en de teammanagers. Het moest nu gaan gebeuren. Na het voorstellen en de twee volksliederen startte de wedstrijd. 1- 0 voor België, maar direct antwoordde Nederland 1-1. De supporters van beide landen lieten zich horen en stonden achter de ploeg. België had steeds het initiatief en kwam op voorsprong. Onze kanjers hebben gevochten als leeuwen, doken op iedere bal, haalden alles uit de kast om België op de knieën te krijgen. Na een gelijkopgaande wedstrijd waar België steeds op voorsprong kwam, konden we de gelijkmaker niet meer scoren. Jammer, balen,  teleurstelling. Uiteraard, want we waren heel dichtbij.

Na een fantastische ceremonie waar de spelers hun welverdiende zilveren medaille hebben opgehaald, waren de trotse en blije koppies alweer zichtbaar. De afterschuimparty maakte de dag compleet.

Ceremonie
De aanwezige supporters hebben genoten; het was in één woord: FANTASTISCH. Dank voor deze twee geweldige dagen. Wij zijn ontzettend trots op jullie.

Dalto A1
Foto gemaakt door Marco Spelten.

Dalto A1


Eindelijk is het dan zover! De Worldcup Beachkorfbal gaat beginnen. Om 09:30 uur kwamen onze sterren aan op het zonnige en warme complex AWF Wroclaw waar er twee schitterende beachkorbalvelden liggen te wachten op de spelers. Relaxte sfeer en ambiance. Fantastisch!

Beach A1

Om 11:00 uur startte de eerste wedstrijd tegen Catalonië. Acht strakke en gespannen koppies en twee coaches stonden klaar om te starten.  Het is toch best even wennen; op dat mulle, zware zand. Veel schoten, veel kansen, maar helaas geen goals in de eerste helft voor team NL U19. Het was het allemaal net niet. Catalonië scoorde wel, zelfs een 2-punter. De supporters gingen er nog maar eens goed achterstaan. De tweede helft ging stukken beter en als de eerste goal gemaakt is…… helaas was het onvoldoende om de winst te pakken. Einduitslag 4-7. Tijd voor revanche later op de dag.

De tweede wedstrijd tegen Polen was het voor de supporters genieten. De ene na de andere goal ging erin. Meer power, meer rebound, betere kansen, meer snelheid en betere schoten. Geweldig.

Tijd om even bij te komen. De teammanagers hadden een heerlijke lunch verzorgd zodat de spelers met nieuwe energie aan de bak konden.

Daarna was het de beurt om onze Zuiderburen te gaan verslaan. Een pittige wedstrijd op voorhand. In het team van België zit een aantal goede schutters. De tactiek was op orde en we liepen snel uit naar 3-0 met afwisselend spel. België zou België niet zijn, om de spanning terug te brengen. Wat ontzettend spannend. De score ging op en neer. Onze kanjers scoorden zelfs een goal met een man minder. Hup Holland. Uiteindelijk werd de wedstrijd dik verdiend gewonnen met 14-9.

Beach A1

En dan om 17:00 uur de wedstrijd van de dag. Wederom tegen Catalonië en daar hadden we nog een appeltje mee te schillen. We vlogen uit de startblokken en waren scherp, scherper, scherpst. Maar Catalonië kwam tot 2-2 terug en met nog zes minuten op de klok, was het weer spannend. Kom op Holland. De supporters lieten zich weer horen om ze aan te moedigen. Ook Team Politie NL waren van de partij en schreeuwden ze naar de overwinning 7-3.

Een topdag met een gedeelde eerste plek. Morgen is de tweede dag van het toernooi met de finale rond 15:00 uur. Mis het niet. Zorg dat je er bij bent.

Volg de onze A1 op Instagram: Daltoa1a2, waar de spelers en reserves filmpjes en foto’s posten.

Voor morgen zijn er twee linkjes om ons team te volgen: veld 1 en veld 2.


Dalto A1

Dalto A1/Jumbo Van Veldhuizen vertegenwoordigt team NL U19 op de WorldCup Beachkorfbal in het Poolse Wroclaw.

Woensdagochtend 23 augustus om 07.45 uur vertrok de A1 van vorig jaar (Dennis, Jonas, Lysander, Tico, Iris, Aniek, Indy, Floor, Jesper en Kyana en trainer-coaches Tjeu en Damy) in vol oranje tenue om Team NL U19 te vertegenwoordigen tijdens het WC Beachkorfbal. Hoe gaaf is dat. Een bijzondere ervaring!

Ook jij kunt er bij zijn,  want de wedstrijden zijn op vrijdag en zaterdag te volgen via YouTube. Volg ze ook op Instagram via Daltoa1a2. Mis het niet. Het programma staat hieronder. We gaan voor die Cup!

Dalto A1

[av_hr class=’invisible’ height=’6′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Programma Worldcup Beachkorfbal Junioren Daltosite

Ander nieuws

Dalto kerstklaverjassen, vrijdag 22 december

1 likes

Bio-Kultura, shirtsponsor van Dalto C2

2 likes

AD: “Dalto verrast met zege bij gedegradeerd Unitas”

3 likes

Verslag Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen

3 likes