Winkelwagen (0)

Verslagen en foto’s Dalto/BNApp.nl B2

Dalto/BNApp.nl A2 - Sparta A1

[av_hr class=’invisible’ height=’8′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Het is eigenlijk al het hele seizoen stil hier rondom de B2, op een oproep over vermiste ballen na. Dat komt doordat er, ondanks ons talent en alle inzet, tot voor kort geen punten waren en helaas weinig te melden. Laten we dan alleen iets van ons horen na winst? Nee zeker niet, maar door het uitblijven van de punten moest de volle focus bij onze ploeg zijn. We weten ondertussen namelijk dat vertrouwen en inzet houden in elkaar en voor elkaar, best lastig zijn als punten zolang uitblijven.

Er was zelfs een dieptepunt nodig, na een goede vorm in trainingen werd er thuis kansloos van Dindoa en vooral van onszelf verloren. De wedstrijd erna stond de niet te evenaren, ongeslagen koploper Mia op het programma. Een wedstrijd waarin we niets konden winnen, deden we dat wel. Vooral door goed spel in de eerste helft, wonnen we vertrouwen terug. Maar nog altijd geen punten, met nog 3 wedstrijden te gaan. (Foto’s van deze wedstrijd vind je op onze teampagina.)

Zaterdag 4 februari, thuis tegen Sparta. Uit werd er met 1 punt verschil verloren. De coaches wisten wat onze ploeg kan, wisten dat onze ploeg zo ontzettend veel beter is dan wat alle uitslagen tot nu toe lieten zien. Het werd tijd dat de spelers dit ook gingen beseffen. Vooraf werd dat vertrouwen gegeven en het was vandaag belangrijk dat de spelers dat vertrouwen ook hadden, en vooral; vertrouwen in elkaar. Met een geblesseerde Floor starten we de wedstrijd met Quinty, Sophie, Nick en Carel in de eerste aanval. Nordin, Siem, Jet en Renée mochten zolang mogelijk de nul houden. Mila als pinchhitter op de bank met de C1-mannen Jannick en Ivo om onze mannen scherp te houden. En scherp was precies hoe we de wedstrijd startten. Met een doorloopbal van Nick en afstandsschoten van Carel en Siem staat het al snel 3-0. Ondanks nog een afstandsschot van Carel, komt Sparta terug tot 4-3 voor we via Nordin, Carel en Quinty weer een gat slaan naar 7-4. Rust kwam eraan, maar onze B2 was nog niet klaar met scoren en via een strafworp van Nordin, korte kans van Nick en een afstandsschot van onze gevaarlijk sterke, stille kracht Sophie, mochten we gaan rusten met een voorsprong van 10-4!!

In de rustbespreking die uiteraard vooral bestond uit complimenten, werd er aan de ploeg duidelijk gemaakt dat de komende 25 minuten de echt belangrijke waren. Tijd om onszelf en elkaar te belonen. Toch was het begin van de tweede helft voor Sparta. Siem schreef er voor ons één bij, maar Sparta vocht zich terug naar 11-8. Bij de coaches stegen de zenuwen naar ongekend niveau. Nadat het via Nordin en Quinty 13-9 werd met nog ruim tien minuten te spelen, was het tijd om in te grijpen. De zenuwen zaten ondertussen ook in de ploeg en aanvallen ging steeds moeizamer. Jannick werd gebracht voor Nick om iets te forceren, slechte timing bracht hem helaas in de verdediging. Gelukkig kan Jannick dat ook en deed frisse energie de ploeg goed. Ook Mila stond ondertussen klaar om onze ploeg het laatste zetje te geven, helaas gaf de wedstrijd geen moment meer om te wisselen. Zenuwen en spanning deden het niveau van de wedstrijd geen goed en zo werd er minuten lang niet gescoord. Wel zwaar gestreden. Vlak voor tijd was het wederom Siem en nog een keer Quinty die voor 15-10 zorgden. Het slot was voor Sparta, maar veel te laat; 15-11 eindstand. Eindelijk de zwaarverdiende eerste punten voor Dalto B2! Door de ontlading stonden de coaches met een brok in hun keel en vol trots langs de lijn. Wat voelt dat fijn! Die trots voelt dan zelfs nog beter dan een eigen wedstrijd winnen, heerlijk! Eindelijk kon iedereen zien wat coaches Hermen en Dj allang wisten, Dalto B2 kan gewoon prima korfballen!

Maar de competitie is nog niet voorbij en degradatie nog lang niet ontweken. Daarvoor moet de laatste wedstrijd tegen EKVA gewonnen worden. Voordat het zover is, stond zaterdag 11 februari Synergo uit op het programma. Synergo draait een wisselvallig seizoen; winnen duidelijk van de onderste ploegen, maar komen nooit bij de bovenste drie ploegen in de buurt. Met de tentoonstelling van een week eerder hadden de coaches deze week eigenlijk wel geloof in een verrassing. Als wij ons eigen niveau haalden, moest er van Synergo zeker weten te winnen zijn. Zodoende werd de ploeg voor de wedstrijd eraan herinnerd hoe lekker het winnen vorige week voelde. Dat we dat met zijn allen hadden bereikt en dat er geloof moest zijn dat het weer kon, met elkaar en voor elkaar. Met Floor helaas nog geblesseerd startte de 1e aanval ongewijzigd; Quinty, Sophie, Nick en Carel. In de verdediging één wijziging, Mila op de plek van Jet resulteerde in; Renée, Mila, Nordin en Siem. Jet dus als reserve en ook Jannick was weer van de partij!

De wedstrijd startte in hoog tempo. Gelukkig kwam het echte startschot weer uit handen van Nick, 0-1. Dat hoge tempo werd met veel strijdlust vastgehouden. Vooral Dalto B2 liet zien voor elke bal te gaan vandaag, waardoor bijvoorbeeld Renée erg vaak als een duvel uit een doosje ineens weer met de bal in handen stond. Maar om een wedstrijd te winnen moet er ook gescoord worden.. dat vergat Synergo te doen. Zo liepen we in de eerste helft uit via Nordin, Carel, prachtig afstandsschot van Quinty, wederom Nordin en weer Carel naar een ruststand van 3-6!

Het was duidelijk dat de wedstrijd van vorige week een goede boost was. Een inkijk in eigen kunnen. Ook deze week werd er weer goed voor elkaar gewerkt en was er vertrouwen in elkaar. Met dat vertrouwen gingen we ons weer opmaken voor de zenuwslopende laatste 25 minuten. Een tweede helft die, net als de eerste, in het teken stond van veel strijd en tempo. Door dat spelbeeld voelde het vooral voor de coaches veel spannender dan dat het eigenlijk was. Nordin schakelde met steun van Siem vakkundig de sterspeler van Synergo uit en ook de rest van de ploeg stond erg goed te verdedigen. Zo werd de ploeg die vóór vandaag slechts twee keer (!) onder de tien doelpunten eindigde, op slechts vijf in totaal gehouden. Goed verdedigen is een teamprestatie en dat is exact wat onze ploeg vandaag zo sterk maakte. Dalto B2 scoorde wel door; Sophie, Siem, Carel en na een lange periode zonder goals, nog 2x Nordin, resulteerde in een duidelijke 5-11 overwinning! Wisselen bleek vandaag niet nodig. Onze ploeg wist de wedstrijd uiteindelijk koelbloedig af te maken.

Naaste concurrent Sparta wist vandaag verrassend te winnen van een top 3 ploeg. Zo staat Sparta op 5 punten. Met de wetenschap dat Sparta alleen nog tegen de nummers 1 en 2 moet spelen, hopen wij dat ze op die 5 punten zullen blijven. Verder heeft ook EKVA 5 punten en laat die ploeg nou net komende week onze tegenstander zijn. Wij staan nu op 4, na winst zullen wij dus waarschijnlijk boven Sparta en EKVA komen en veilig zijn in de 1e klasse! Bij verlies zal onze B2 volgend seizoen een klasse lager spelen.

Degradatiethriller komende week dus! Zaterdag 18 februari, 13.20 uur in Hoenderdaal. Alle steun is welkom voor de kampioenen van de toekomst!

Groeten van een trotse coach en tot volgende week!

Dirk-Jan

[av_hr class=’invisible’ height=’8′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

[av_gallery ids=’15610,15611,15612,15613,15614,15615,15616,15617,15618,15619,15620,15621,15622,15623,15624,15625,15626,15627′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes