Winkelwagen (0)

0 likes

Vrijwilligers hebben een Topavond!

[av_gallery ids=’59943,59934,59935,59937,59938,59939,59940,59941,59942′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

[av_hr class=’invisible’ height=’6′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Zo’n 70 vrijwilligers namen op 12 mei deel aan de jaarlijkse vrijwilligersavond. Volgens beproefd recept met een heerlijk buffet, gevolgd door de pubquiz. De medewerkers van Fort WKU hadden onder begeleiding van Michiel van Amerongen twee soorten soep en een heerlijke couscoussalade gemaakt.

Logo Fort WKU Dalto Vrijwilligersavond

Onze ophaaldienst in de personen van Carola en Jitske reden heen en weer naar Tull en Het Waal om al het eten naar Dalto te krijgen. Intussen druppelden de selectiespelers binnen met hartige taarten en een ruime keuze aan zoete taarten. Genoeg om een wedstrijd taartenbakken te organiseren! Het buffet werd traditioneel door onze voorzitter Ben geopend. Met aandacht voor het bewogen zaalseizoen waarin plezier, ambitie en incasseren elkaar afwisselden. En waardering voor de schare supporters, vrijwilligers die binnen de vereniging actief zijn. Want als we gaan dan gaan we met zijn allen én met z’n allen maken we Dalto tot een mooie vereniging! Klaverblad Verzekeringen zorgde nog voor een verrassing, namelijk een extra drankje voor de aanwezige vrijwilligers.

De Pubquiz was dit jaar ingekort, want er was immers een vol programma. De presentatie werd door Cornel en Heidi gedaan. Cornel die als omroeper van de zaalwedstrijden hier veel plezier in had. De vraag over het lied Dalto Driebergen…. mondde spontaan in gezang uit, ondersteund door het filmpje van Joost (die er helaas zelf niet was). Op de valreep sloot de A1 nog aan en namen 13 teams deel aan de Pubquiz. Er was één benaderingsvraag, namelijk hoeveel attributen heeft de D-side in de afgelopen jaren gehad. Het winnende team kwam tot een score van 16 attributen!

Dalto D-Side, Vrijwilligersavond Dalto

Als laatste volgde de muziekronde, dit keer live gezongen door de band van Jasmijn van Lunteren (uit het 7e). Deze ronde ging over in een liveconcert en gaf de V-cie de kans om intussen de uitslag te tellen (met dank aan Gijs, Casper, Floyd en Jitske). De sfeer zat er goed in en hoe geweldig een band met daarin 3 leden van Dalto! Tussendoor werd het team van Bert van der Wiel bekend gemaakt als winnaar en gedeelde tweede was voor het team van Twan en team wwwwww. Floyd werd in het zonnetje gezet omdat zij na dit seizoen stopt met de vrijwilligerscommissie, dank voor al je inzet.

Rene Siedsma vertelde namens de selectie hoe belangrijk alle vrijwilligers zijn en zij werden door de gehele selectie toegezongen. Aansluitend werd het muzikale stokje overgenomen door DJ Jan Stahli en gelukkig deden de discolampen het. Zodoende konden de eerste vrijwilligers de dansvloer op. Dit jaar geen technische problemen met de microfoons, dankzij de technische ondersteuning van Rene van Hove, maar wel problemen met het vertonen van de Pubquiz. Detail: een laptop die niet over het juiste programma beschikte (we noemen geen naam) en na ruim een uur prutsen (gelukkig voor de start van de avond) met kabels, andere beamer was het in vijf minuten opgelost door het halen van een andere laptop.

Het was een geslaagde avond waar nog even en passant door Ben Mansvelder en Ronald Bekkering de band van Jasmijn werd omgedoopt tot de Dalto Houseband en zij ter plekke de vraag kregen om volgend zaalseizoen bij alle thuiswedstrijden als huisband op te treden. Het antwoord was ja en de band kwam zelfs nog terug voor een toegift al betekende dit twee keer sjouwen met alle apparatuur.

Rest nog om natuurlijk Hennie Haalboom te bedanken voor de ondersteuning, voor het regelen van een bijdrage door de groothandel en het verzorgen van de prijs voor het winnende team. Op naar volgend jaar en zoals al werd gevraagd kan deze avond nog overtroffen worden?!

Voor de liefhebbers volgen hieronder nog de vragen van de pubquiz met antwoorden.

Ronde 1  Korfbal algemeen (1 t/m 5)
Ronde 2  Sport (6 t/m 10)
Ronde 3  Korfbal Dalto Selectie (11 t/m 15)
Bonusvraag D-Side
Ronde 4  Korfbal Dalto (16 t/m 20)
Ronde 5  Muziek (21 t/m 25)

 1. Wat is de grootste korfbalvereniging van Nederland?
  B. PKC.
 2. Wat is de oudste korfbalvereniging in Nederland c.q. de wereld?
  C. Alo.
 3. Wat is de korfbalprovincie van Nederland? D. Friesland.
 4. Wat is het hoogst totaal aantal behaalde doelpunten in één wedstrijd in de league ooit?
  C. 73.
 5. Waar staat VZOD voor (korfbalvereniging uit Kudelstaart)?
  A. Vooruitgang Zij Ons Doel.
 6. Feyenoord kan dit seizoen kampioen worden in de eredivisie, in welk seizoen gebeurde dat voor het laatst?
  A. 2016-2017.
 7. Nederland is best goed in vrouwenwielrennen. Hoe vaak won een Nederlandse vrouw het WK de laatste 10 jaar?
  B. 6.
 8. Welke sport doet de best verdienende vrouwelijke sporter ter wereld?
  D. Tennis.
 9. Hoeveel plekken zaten er tussen Nederland en België op de medaillespiegel van de Olympische spelen in 2020?
  B. 22.
 10. In welke sport is Dick Jaspers meervoudig wereldkampioen?
  C. Driebanden.
 11. Hoeveel jaar zit Rudo bij de selectie?
  C. 14.
 12. In welk jaar speelden Rudo en Remy samen in de selectie?
  B. 2016.
 13. In welk jaar stond Joost met het team (de A1) in de zaalfinale?
  C. 2018.
 14. Bij welke jeugdactiviteiten was/is Joost actief?
  D. allemaal (JC, Kangoeroes, D-side, Fandag).
 15. Wat is de kwaliteit van Lotte Steenbergen?
  D. allemaal (Bal onderscheppen, Tegenstander blokken, Rebound).
 16. Hoeveel leden telt Dalto (december 2022)?
  A. 468.
 17. Hoeveel kampioenen telde Dalto dit zaalseizoen?
  C. 5.
 18. Welk team speelde korfbal op een wel heel bijzondere plek? (Vluchtstrook A2)
  C. E1.
 19. In welk jaar stond Dalto 1 voor het eerst in Ahoy?
  C. 2006.
 20. Maak het volgende nummer af ‘In Driebergen City, daar speelt onze club, die gaan niet voor zilver, maar voor de gouden cup!
 21. Sweet Caroline, Niel Diamond.
 22. Dreams, Fleetwood Mac.
 23. Shallow, Lady Gaga, Bradley Cooper.
 24. I kissed a girl, Katy Perry.
 25. Smells like teamspirit, Nirvana.

Bonusvraag: Noem zoveel mogelijk attributen van de D-side. > Dat zijn er 16.

Tekst: Heidi
Foto’s: JanSl

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes