Winkelwagen (0)

0 likes

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Sinds vorig jaar is de werkgroep “opleidingen” druk bezig om de jeugdopleiding van Dalto te verbeteren. We willen weer de beste jeugdopleiding van Nederland hebben. En niet alleen voor (top)talenten! Integendeel, juist voor al onze jeugdleden. Plezier staat voorop en is dan ook het uitgangspunt van de opleiding. Wat hebben we veranderd / verbeterd:

  1. Spelenderwijs Leren is aangeschaft: een leermethode waarbij spel en plezier centraal staat. Korfbalvaardigheden worden spelenderwijs aangeleerd. Alle (jeugd) trainers werken vanuit deze methode.
  2. 2x per week trainen: alle kinderen krijgen de mogelijkheid om 2x per week te trainen. Helaas lukt dat nu nog niet voor alle teams, maar daar zijn we wel druk mee bezig. We streven ernaar om dat ook in de zaal mogelijk te maken.
  3. De leeftijdsgroepen trainen zoveel mogelijk gezamenlijk of op hetzelfde tijdstip: dus alle F-jes, alle E-tjes, etc.
  4. Bij de F- en E-jeugd werken we met zogenaamde trainerscoördinatoren. Bij de F-jeugd zijn dat Jorrit Bergsma en Anouk Wezendonk en bij de E-jeugd is dat Edwin van Kooten-Niekerk. Zij begeleiden de jonge trainers in het vak training geven: wanneer geef ik welke oefeningen, hoe corrigeer ik, etc.
  5. Jaarlijks wordt er 4x een trainingsbijeenkomst georganiseerd door Floris en Arnoud Stam, Marijke Schaafsma en Barbara Brouwer. Zorg dat je er bij bent. 11 september is de eerste bijeenkomst.
  6. Materiaal: om goed te kunnen korfballen is voldoende kwalitatief materiaal nodig. Bijvoorbeeld per tweetal een korf en een bal, voldoende hesjes etc. Ook wordt gestreefd dit verder te optimaliseren.
  7. Korfbalcollege. Het korfbalcollege is een onafhankelijke jeugdkorfbalopleiding en is er voor alle jeugd korfballers in de regio (B tot E-jeugd); dus niet alleen voor Dalto leden, maar ook voor kinderen van andere verenigingen. We werken natuurlijk wel nauw samen. Dalto jeugdleden kunnen daar gedurende zes weken een extra training volgen op zondag. De pilot start in september en bij succes zal ook in de zaal en de 2e veldhelft een korfbalcollege georganiseerd worden.

Vol enthousiasme zijn we bezig en hopen zo onze jeugdopleiding een kwaliteitsimpuls te geven. Heb je nog suggesties, laat het ons weten (ingrid@vandenderen.net).

Met sportieve korfbalgroet namens de werkgroep opleidingen

 Arianne en Ingrid

Ander nieuws

Nederlands Kampioenschap Veldkorfbal 2024

1 likes

Help mee met het NKD! 22 juni hebben we jouw hulp nodig!

9 likes

Volledige E-jeugd voorzien van trainers!

34 likes

Informatie halve finale D1 & B1 (livestream + parkeren)

1 likes