Winkelwagen (0)

0 likes

Zaterdag was het weer afscheid nemen . . .

Afscheid Daltospeelsters Floyd, Jesse, Marlies en Dide
Bloemen voor Floyd, Jesse, Marlies en Dide.

[av_hr class=’invisible’ height=’5′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Dide, Floyd, Jesse, Marlies en Paula …………….. bedankt!

Afgelopen zaterdag tegen DVO speelden een vijftal dames hun laatste thuiswedstrijd voor Dalto 1 of 2. Je hebt op onze site al kunnen lezen dat Jesse na vijf jaar spelen bij ons weer teruggaat naar OVVO. Dide was al eerder gestopt met spelen in de top maar was, op verzoek van de TC, bereid om dit seizoen het tweede team aan te vullen. Dan Floyd en Marlies; zij hebben aangegeven voor een lagere ploeg te willen uitkomen. Marlies nadat ze jarenlang heel verdienstelijk, wisselend in 1 of 2 heeft gespeeld. De vijfde dame die stopt op hoog niveau is Paula. Bij haar korfbalcarrière wil ik langer stilstaan. Ze is een echte Daltokanjer die een pluim verdient. Om meer over haar te weten te komen heb ik mijn oor te luisteren gelegd bij een paar mensen die met haar gespeeld hebben of haar trainer/coach zijn geweest.

 

Welke successen heeft Paula vanaf de A1 behaald?

Paula kwam in 2005 al jong in de selectie van A1. Ze was een van de spelers uit een zeer succesvolle jeugdlichting met o.a. Maarten, Rik, Merle, Rosemarie (vrouw van Barry Schep), Anke en Rob. Samen met de trainers Marijke en Mariska werden ze twee keer kampioen van Nederland, een keer in de zaal en een keer op het veld.

In de senioren heeft Paula eerst drie seizoenen in het tweede gespeeld met als hoogtepunt in 2010 het Nederlands kampioenschap in de zaal.

Vanaf zomer 2010 is Paula een basisspeelster van ons vlaggenschip geweest. Ook met het eerste is ze op het hoogste niveau succesvol geweest; in zowel 2012 en 2013 werden zij en haar team kampioen op het veld. Volgens Ben Verbree vond ze de veldfinale tegen Fortuna erg bijzonder en onvergetelijk (in de link een filmpje hiervan:  http://www.youtube.com/watch?v=oVgxIBVpnhI). Kortom, als ik goed geïnformeerd ben, is Paula minimaal vijf keer Nederlands Kampioen geweest. Minimaal, omdat zij ook in de B- en de C-aspiranten op het hoogste platform heeft gestaan.

Tenslotte, Paula heeft 1 keer in het Oranjeshirt mogen meespelen bij The Tulips op de Korfbal Challenge van 2012.

Wie is Paula als speelster?

Paula is in de ogen van Jorrit Bergsma een superverdediger. Ze was in staat om types als Suzanne Struik (een van de beste aanvalsters ooit) uit te schakelen. Ook vindt Jorrit dat ze een enorme schotkracht heeft en de motor in haar team is. Meestal was ze super fit en sterk, maar helaas heeft ze vaak ook met pijn moeten spelen (o.a. achillespees). Ondanks dat ze regelmatig veel fysiek ongemak had en hier ook mee moest dealen heeft ze altijd voor haar team klaargestaan. Paula wordt door Jorrit getypeerd als bescheiden, betrouwbaar, sociaal en altijd geïnteresseerd in anderen. Een goede teamgeest is voor haar belangrijk en zij stelt de resultaten van haar team boven haar eigenbelang. Dus een echte teamspeler en Daltokanjer.

Marion

Hieronder een paar, maar lang niet alle hoogtepunten van Paula bij Dalto.

[av_gallery ids=’37754,37768,37755,37756,37757,37758,37759,37760,37762,37761,37763,37765,37764,37766,37767′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’ custom_class=”]

 

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes