Winkelwagen (0)

0 likes

Zon, feestje, ijs dus!

20190914 - Dalto 5 Jaar Speciaal Korfbal
Jan knipt het lint door, waarna het ijshappen kan beginnen!

[av_hr class=’invisible’ height=’8′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Dalto Speciaal Korfbal 5jr Front

Mensen die graag willen korfballen, maar waarbij de verstandelijke- of sociaal-emotionele beperking van dien aard is, dat ze daar iets meer begeleiding in nodig hebben, moeten ook bij een sportvereniging kunnen horen. Daarom is korfbalvereniging Dalto in Driebergen in september 2014 gestart met Speciaal Korfbal.

Inmiddels zijn we vijf jaar verder, bestaat de Speciaal Korfbal groep uit tien kinderen en vierden we afgelopen zaterdag het eerste lustrum. Met name om de kinderen en de train(st)ers van het Speciaal Korfbal in het zonnetje te zetten. Deze groep vrijwilligers verzorgt elke zaterdag vol enthousiasme de training, hebben ervaring met de doelgroep, hebben engelen geduld, zorgen voor de nodige structuur en telkens krijgen zij de kinderen aan het sporten en het lachen. Prachtig om te zien en daar is Dalto trots op!

Naast het korfballen staat Dalto voor inclusie, het meedoen en erbij horen. Want de Speciaal Korfbal-leden zetten zich ook in binnen de verening. Zo helpt speelster Dewi met koffie schenken in het clubhuis en is speler Robin een vaste kracht van het filmteam die de opnamen in de zaal verzorgt voor de livestream.

Afgelopen zaterdag verrichte Speciaal Korfbal-speler Jan tezamen met de voorzitter van Dalto, Marion Bosga de officiรซle opening door een lint door te knippen en er voor te zorgen dat alle betrokkenen van het Speciaal Korfbal werden getrakteerd op een heerlijk gratis Italiaans ijsje. La Piazza uit Driebergen sponsorde de ijskar met personeel en Dalto zelf trakteerde op 100 ijsjes.

De zon scheen, de kinderen vonden het heerlijk en iedereen genoot van dit mooie feest. Op naar 10 jaar!

Wil je meer weten over Speciaal Korfbal of wil je een keer mee komen doen? Kijk dan op: Dalto/Speciaal korfbal.

[av_gallery ids=’40233,40232,40234,40235′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ custom_class=”]

La Piazza Ijs bij Dalto

Ander nieuws

Update van het S-team

3 likes

Zomertrainingen

0 likes

Jaaragenda seizoen 2024/2025 (paar wijzigingen)

1 likes

Dalto Gala, meld je nu aan!

3 likes