Winkelwagen (0)

Beleid Dalto bij slechte weersomstandigheden

Uitwedstrijden en slechte weersomstandigheden

Wat doen we bij uitwedstrijden als de weg- of weersomstandigheden slecht zijn, door sneeuw, ijzel, gladheid of dichte mist.

Uitgangspunt is je gezonde verstand. Wat zijn de weersverwachtingen en hoe is de situatie bij de uit-vereniging als je verder weg moet. Luister daarom naar de regionale radioweerberichten en verkeersinformatie als je in de omgeving speelt en informeer bij de tegenstander als die buiten de regio zit, hoe de situatie daar is.

Ben je jeugdcoach? Overleg dan met de ouders die meegaan als chauffeur. Vinden zij het niet verantwoord dan wordt de uitwedstrijd niet gespeeld. Vergeet niet de tegenstander, scheidsrechter (bij wedstrijdkorfbal) en de wedstrijdsecretaris zo snel mogelijk in te lichten. Zorg dat je de nodige telefoonnummers bij je hebt. Je kunt hierover overleggen met de wedstrijdsecretarissen. Moet je al vroeg op pad? Sta dan eerder op, zodat je de tijd hebt om alles goed af te handelen.

Wordt er een weer- of verkeerswaarschuwing gegeven dat je niet de weg op moet gaan, als het niet noodzakelijk is, dan is de keuze het eenvoudigst. Je gaat dan niet de weg op.

Bij extreem weer zal op de wedstrijddag door het KNKV besloten worden tot gehele of gedeeltelijke afgelasting.

Is er geen weer- of verkeersalarm gegeven, dan zal bij wedstrijdkorfbal door het KNKV per geval worden beoordeeld of de beslissing niet af te reizen, terecht was. Dalto zal moeten aantonen dat de genomen beslissing de juiste was. Als het KNKV het daarmee niet eens is, dan kunnen evt. wedstrijdpunten in mindering worden gebracht. Bij de overige teams wordt evt. een schikkingsvoorstel gedaan.

Voor Dalto 1 en 2 wordt afgelasting centraal bekend gemaakt.

Houd er rekening mee dat uitvallende wedstrijden moeten worden ingehaald in een vrij weekend. Dat zou bijv. in een schoolvakantie kunnen zijn.

Veiligheid staat voorop.
Zorg dat de beslissing om wel of niet af te reizen weloverwogen wordt genomen.

Is de beslissing genomen, zorg dan dat de scheidsrechter en de tegenstander zo snel mogelijk worden ingelicht. Bel daarna de wedstrijdsecretaris.

Bestuur Dalto

• Kijk ook naar het KNKV-bestuursbesluit over dit onderwerp.

• Kijk ook bij de contactgegevens van de wedstrijdsecretariaten.