Winkelwagen (0)

D-side in het zonnetje!

Vijf dagen voor de spannende thuiswedstrijd van het Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1 tegen DSC 1 wordt dit interview met Tycho Jongmans en Dennis den Hartog over de welbekende D-side gehouden.

Wat is jullie rol?

Dennis en Tycho kijken elkaar even vragend aan. “We zijn de aanjagers, voorzitter, nemen min of meer de leiding. We zijn actief op social media, over wat de D-side doet. We hebben contact met de Korfbal League manager, zorgen voor materiaal, denken na over merchandise en maken met leden van de D-side spandoeken.” 

Wat maakt de D-side uniek?

“De D-side is een mooie doorsnee van onze club, jong en oud, jongens en meiden. Iedereen staat door elkaar. Het willen bijdragen aan de prestatie van ons 1e team, het maakt niet uit wat het resultaat is en of er goed of slecht wordt gespeeld. Binnen korfballend Nederland zijn we echt een begrip. De passie om elke weekend, dat de selectie thuis speelt, er met zijn allen te staan. Als één van de weinige KL2-club is de D-side elke thuiswedstrijd aanwezig om  het 1e aan te moedigen.”

Dalto DSide 19 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Korfbal - Driebergen

Hoe lukt het om de jeugd mee te krijgen?

Wat helpt is dat wij een echte familieclub zijn, de traditie wordt doorgegeven van generatie op generatie. Met social media hebben we een groot bereik en een app-groep waar maar liefst 120 leden inzitten. Onze wens is dat alle jeugdleden van Dalto in deze app-groep komen. Verder bereiken we de jeugd via de jeugdtrainers en de spelers van A1 en A2 die het enthousiasme voor de D-side op de jongere jeugd overbrengen. 

Hoe worden de verschillende sfeeracties bedacht?

“Soms maanden van te voren, soms in de week van of vlak voor een wedstrijd. Voor eventuele play-offs wordt meestal langer van te voren bedacht wat we gaan doen. Wat dit jaar helpt is dat wij met steun van Jesper Oele kunnen beschikken over eigen budget. Want trommelstokken of het vel van de trommels moeten het wel eens ontgelden. Al lachend laten Dennis en Tycho weten dat ze er van houden om af en toe een “speldenprikje” naar de tegenstander uit te delen. 

Hoe komen jullie aan inspiratie voor de Dalto liederen?

Tja, sommige liederen zijn best oud en er wordt goed “gejat”.  Dennis hoort veel in de voetbalwereld en komt dan met een voorstel voor tekst. Dit wordt in de app-groep geplaatst met een linkje naar You-tube voor de melodie. Zo kan er van te voren worden geoefend. Klassiekers zijn in ieder geval: “In Driebergen City; Ga staan als je voor Dalto bent.”

Wat was afgelopen seizoen voor jullie het kippenvelmoment?

Beiden zijn het unaniem eens over de thuiswedstrijd tegen Unitas. Vanwege de grote opkomst  en met z’n allen werd elk moment gevierd. Verder de uitwedstrijd naar DSC met veel mensen in de bus, op weg naar Eindhoven. Het gaat dan vooral om de sfeer, die al op de heenweg begint. Glunderend worden nog  momenten van langer geleden genoemd. De play-offwedstrijden tegen Groen-Geel en dan vooral de thuiswedstrijd (2018) die met 42-40 door Dalto werd gewonnen! De uitwedstrijd naar TOP (1 april 2023) en het binnenhalen van de selectie bij het eigen clubhuis! 

Uniek aan uitwedstrijden waar de D-side aanwezig is, is de gezamenlijke busreis waar het feest al begint. Gevolgd door het onthaal van de selectie bij de tegenstander voor aanvang van de wedstrijd. Of in het donker naar de tegenstander rijden voor een verrassende sfeeractie ter plekke!

Wat hopen jullie voor volgend jaar?

Wij hopen op nog meer mensen op de D-side. We willen graag de merchandise uitbreiden en zijn al aan het broeden op nieuwe originele sfeeracties. Verder willen we graag ons 30-jarig jubileum vieren! Op de website staat vermeld dat de D-side sinds 1995 bestaat. Via Milo van Lith (broer van Lonneke van Lith, weduwe van Robert Habermehl) blijkt dat de D-side zelfs al langer bestaat namelijk sinds 1991-1992. Tycho heeft een paar weken terug van Milo een doos ontvangen met oude shirts van de D-side en zelfs het eerste ontwerp van de Bull. “Heel bijzonder dat wij dit nu in ons bezit hebben.”

Met de selectie willen we alles blijven vieren, van elke thuiswedstrijd een feestje maken bij winst maar ook bij verlies. Het mooiste is als de selectie samen met ons het feestje viert en ons bedankt voor de steun die wij geven. Oproep aan iedereen is om er de komende twee wedstrijden bij te zijn, want voor je het weet is het zaalseizoen weer voorbij! 

Dennis eindigt het interview met een mooie slogan: 

Wij staan er volgend jaar weer! Jullie ook?!

 

Ander nieuws

Stichtse Courant: “Adriaan van Dijk trots op Dalto D1”

10 likes

Team in het zonnetje!

3 likes

Daltokamp 2024

5 likes

Dalto zoekt (assistent) trainer-coach voor Dalto 2

5 likes