Winkelwagen (0)

Dalto/BNApp.nl D2 ongeslagen kampioen!

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

Verslag: Ruben Simmering
Foto’s: John Goes

Eind augustus begonnen negen enthousiaste kinderen in hun nieuw samengestelde team, de D2. Even wennen aan elkaar, omdat ze uit verschillende teams (D3, D4 en D5) kwamen bovendrijven. Toch was er al snel eenheid en gezelligheid, die ook nog presteren kon.

Na een voorzichtig begin met een 9-6 overwinning op MIA D2, werd er opvallend gemakkelijk gewonnen van  Telstar D2 (20-0). Daarna was er een uit- en thuiswedstrijd tegen de D5 van Unitas uit Harderwijk: een team dat net begonnen was met korfballen en het niveauverschil was duidelijk te merken in de uitslagen. Duidelijke overwinningen waarin alle D2-ers konden scoren en met doorloopballen en afstandsschoten konden experimenteren. Maar van spannende wedstrijden was niet echt sprake.

Vervolgens was er de kampioenswedstrijd tegen MIA. Zoals dat hoort in een kampioenswedstrijd, was de spanning te merken in het veld en was het niet de beste wedstrijd van de D2. Bij rust was het nog maar 3-2 (waaronder de 100e treffer van het seizoen door Erik) en waren we even bang dat de taart onaangesneden weer mee naar huis moest! Gelukkig liep de D2 na rust snel uit en werd er uiteindelijk met 11-3 gewonnen en konden het team en de coaches aan de taart!!

De laatste wedstrijd tegen Telstar was vooral voor de statistieken, maar werd ook gewonnen: met 11-4, zodat de D2 in ieder geval deze competitie ongeslagen is gebleven en tot een doelsaldo is gekomen van 119-14!! Nu op naar de zaal, waar ze ongetwijfeld te maken krijgen met meer tegenstand! Maar dit kampioenschap is in elk geval binnen.

Dank aan de coaches: Nordin, Norben en Anouk. Maar vooral ook heel goed gedaan: Amira, Iris, Julia N, Julia S, Larissa, Erik, Gijsbert, Luca en Tim!!

[av_gallery ids=’11584,11585,11586,11587,11588′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ custom_class=”]

Gefeliciteerd namens Dalto!

 

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes