Winkelwagen (0)

Dalto E2 weer kampioen!

Dalto E2 kampioen!

[av_hr class=’invisible’ height=’8′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]

We hebben de dubbel! 2x kampioen op het veld

Wat een bijzondere prestatie van een bijzonder team. In het najaar werden we nog kampioen met onze topper Douwe, zijn plek werd in de zaal en in de voorjaarscompetitie ingenomen door rookie Merel.

Na een moeilijke zaalcompetitie kwamen we weer drie oude bekenden tegen: TZ, Synergo en Huizen. We starten met een 4-7 verlies partij tegen TZ, ook in de zaal konden we hier al niet van winnen. Het grote verschil: fysiek. In een leuke wedstrijd werd vervolgens Synergo met 7-12 verslagen, onze kracht: snel spelen. De wedstrijd tegen Huizen werd een zwaar bevochten overwinning met veel doelpunten: 11-9. Ook de return wedstrijd tegen Huizen was geen gemakkelijke, maar onze kracht: verdedigend slim spelen. We wonnen met 4-7. Tegelijkertijd speelde concurrent TZ tweemaal gelijk tegen Synergo.

Tegen Synergo werkten we goed aan ons doelsaldo, in een gala-voorstelling wonnen we met 18-5 waarbij Dina en Fes samen goed waren voor 12 doelpunten. Afgelopen zaterdag stond dan de wedstrijd tegen TZ op het programma. Gedeeld bovenaan en weten dat je nog geen enkele keer gewonnen hebt van TZ. Hoe heerlijk is het dan om 0-1 voor te komen.

Na tien minuten staat er 2-2 op het scorebord. Daarna komen we 5-3 achter maar herpakken ons en gaan met een Duits doelpunt drie seconden voor tijd met 5-6 rusten. Na rust weer een spannend wedstrijdverloop, we slaan een gaatje, maar drie rake afstandstreffers brengen TZ weer op gelijke hoogte. Maar wel pakken we drie seconden voor tijd een 8-9 voorsprong. De laatste tien minuten is een formaliteit, zakelijk met goed snel spel ontlopen we de fysieke duels (of winnen ze) en sluiten de wedstrijd af met een 9-13 overwinning.

Een geweldige prestatie van Ian, Benthe, Yari, Fes, Dina en Merel (die deze dag helaas afwezig was, zoals Tom Dumoulin het omschrijft: “ik maakte een rookie mistake”). We moeten natuurlijk ook de trainers niet vergeten: Ammo, Carel, Conner en later ook nog Loeka, Annelotte en Bregje jullie waren geweldig!

Een trotse coach,
Edwin

Foto’s: John Goes

Dalto/BNApp.nl E2 kampioen!

 

Ander nieuws

Er is een nieuw bericht geplaatst

4 likes

Update Technische Commissie

3 likes

Trainerscafé over terug- en vooruitblikken op een seizoen

2 likes

NK Veldkorfbal op 22 juni 2024, hulp gevraagd!

1 likes